30 bedrifter fra hele landsdelen var nominert som årets vekstbedrift i Nord-Norge, i det som er en årlig næringslivskonkurranse i regi av avisa Nordlys og Innovasjon Norge.

Da vinneren ble kåret torsdag kveld under Næringslivsdagen i Tromsø, var det en Alsvåg-bedriften Delitek som stakk av med prisen og en sjekk på 250.000 kroner. Det skriver nord24.no.

- Dette betyr mye for meg, alle de ansatte hos oss, og bygda vår, Alsvåg, sa daglig leder og gründer Asbjørn Larsen fra scenen ifølge nord24.no.

Delitek produserer systemer som håndterer avfall til sjøs, og har opplevd en eksplosjon i etterspørselen etter at det ble påbudt med avfallsbehandling i alle skip med et mannskap på over 15 personer. Den lille bedriften i Alsvåg er allerede størst innenfor sitt felt i Norge, og også blant de største på verdensbasis. De har en omsetning på over 30 millioner kroner.

Direktør i Innovasjon Norge, Stein-Gunnar Bondevik, har ledet juryen. Innovasjonsgrad og mulighet for videre regional, nasjonal eller global vekst har ligget til grunn når juryen har jobbet frem en vinner.

- Juryen er meget imponert over hvordan et lokalt, familieeid selskap har klart å bli en ledende, global aktør innenfor marin og maritim avfallshåndtering, sier juryen i sin begrunnelse.

Alle de nominerte bedriftene er best i sine fylker rangert etter kriterier som blant annet å ha over én million i omsetning, og minst 20 prosent vekst i omsetning og driftsresultat hvert år de siste tre årene.