VOL fikk mandag tips om at det ligger en bil på taket i grøfta ved Strengelvågkrysset.

- Det er uvisst når den kom dit. Det er den tredje bilen jeg har sett i grøfta mellom Vedhøggan og Strengelvågkrysset i år, skriver tipser Paul Arne Thommasen til VOL i en e-post.

Politiet kjente i farta ikke til noen nylig utforkjøring i dette området da VOL ringer mandag formiddag.

- Så vidt jeg vet har vi ikke fått melding om dette, sa Karl Erik Thomasen i Midtre Hålogaland politidistrikt til VOL.

Søndag morgen

Flere lesere sendte inn tips om bilen, som ble observert fra søndag morgen.

- Den lå der da jeg kjørte forbi søndag morgen. Det kan være skremmende for folk når biler blir liggende i veikanten så lenge, den skulle ha vært fjernet, sier Johny Rindøy Johansen til VOL.

- Bilen lå i grøften 07.20 på søndagsmorgenen, politiet ble ringt. Utenfor og inni bilen ligger det tomme ølbokser, skriver en annen tipser.

Kan bli liggende

Tirsdag morgen snakker VOL med opperasjonsleder ved Midtre Hålogaland Politidistrikt, Kåre Munkvold, som forteller at det hender biler blir liggende slik ei stund etter ei utforkjøring.

- Så fremt den ikke er til hinder for noen, ikke til fare for annen trafikk eller det ikke er personskade, følger vi det ikke videre opp, sier han.

Forstår det er ekkelt

Munkvold har forståelse for at folk kan syns det er litt ekkelt eller skremmende at biler blir liggende slik flere dager.

- Det er jo flott at folk ringer og sier ifra når de ser sånt, sier han, og opplyser om at det ikke er politiets oppgave å fjerne biler som har kjørt utfor.

- Det er det normalt bileier som har ansvaret for, sier han.