Før kampen lå både Øksnes og TVN på topp i 1. divisjon med seks poeng hver. Dette er årets siste seriekamp, og vinneren av kampen vil kunne ta juleerie på topp av tabellen.

Etter en tett kamp var det til slutt Øksil som gikk av med seieren.

Jevn kamp

Det var høy stemning under den jevnspilte kampen i Øksneshallen. Første sett endte 25-19 til TVN.

Også i andre sett fulgte lagene hverandre tett og vekslet mellom å ha flest poeng. Andre sett endte 25-22 i TVNs favør. Selv om TVN vant settet var det sjelden mer enn et par poeng mellom lagene.

Snuoperasjon

I tredje sett tok Øksil ledelsen fra start var stort sett i føringen gjennom settet. På det meste ledet de med seks poeng. I andre sett fikk også spiller nummer 2 på TVN gult kort. TVN spiste seg likevel innpå øksildamene, og tok dem igjen på 20. poeng.

På 21-20 til TVN tok Øksil sin andre time out. Etter det fulgte lagene hverandre, poeng for poeng, frem til sluttstillingen endte på 26-24 til Øksil.

Hardt fjerde sett

Også i fjerde sett markerte hjemmelaget seg fra starten, og ledet store deler av settet. Da Øksil hadde ledelsen 18-12 tok TVN time out for å samle troppene og gjennomførte en snuoperasjon der de til slutt bare lå et poeng bak Øksil.

Da var det Øksils tur til å ta time out og fra da av fulgte lagene hverandre igjen tett mot sluttet av settet. Da Charlotte Hansen avsluttet glimrende og sikret Øksils 22. poeng jublet trener Hanne Steen på sidelinjen.

Da det var settball til Øksil reiste publikum seg for å heie hjemmelaget frem. TVN tok poenget, men spilte bort en serv slik at Øksil vant settet 25-22.

Avgjorde i femte sett

I femte og avgjørende sett spilte lagene til 15 poeng.

TVN gikk hardt ut og tok det første poenget. Øksil parerte og etter kort tid var stillingen 2-1 til Øksil. På nytt fulgte lagene hverandre tett gjennom settet, men for hvert poeng hjemmelaget skårte steg volumet i jubelen hos publikum.

Da det var sidebytte i femte og avgjørende ssett ledet Øksil 8-5.

Etter sidebyttet holdt Øksil ledelsen, men TVN lot dem ikke slippe fra og var sjelden mer enn et par poeng bak.

Da Øksil på nytt hadde matchball var stillingen 14-10.

Ragnhild Steen Knudsen knuste til og til slut vant Øksil 15-10.