Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Øksnes-ordfører Jørn Martinussen, som har stilt seg til disposisjon for Øksnes Høyre foran årets kommunevalg, ble vraket da partiet holdt sitt nominasjonsmøte mandag.

I en pressemelding tirsdag kveld begrunner partiet hvorfor Martinussen ikke blir å finne på Høyres lister til høstens kommunevalg.

I et brev sendt fra partiet til Martinussen i august i fjor ble det ifølge Øksnes Høyre gjort klart at dersom han ønsket å være en del av nominasjonsprosessen måtte han melde fullstendig overgang til Høyres kommunestyregruppe, samt avslutte sitt medlemskap i ØTL, senest 1. oktober 2014.

- Ikke ansett som kandidat

- Du må da, på lik linje med andre Høyre-medlemmer, forholde deg lojalt til medlemsmøtenes vedtak i alle saker, samt være en del av vår kommunestyregruppe, het det i brevet som ble sendt fra Øksnes Høyre til ordføreren.

- Martinussen ga i sitt svar beskjed om at hans overgang til Høyres kommunestyregruppe først ville skje 1. januar 2015. Som følge av dette anså nominasjonskomiteen at Martinussen ikke lenger var å anse som listekandidat, skriver leder for nominasjonskomiteen i Øksnes Høyre, Inge L. Nilsen, i pressemeldingen.

Det kom under møtet et benkeforslag om å sette Martinussen på topp. Forslaget ble vraket, og kandidat Jonny Rinde Johansen ble enstemmig valgt som Øksnes Høyres ordførerkandidat.

Rinde Johansen hevder overfor VOL at partipisken ikke ble brukt under mandagens møte, og at Martinussen på ingen måte ble vraket - men at han ikke var en del av nominasjonsprosessen.

Motivert til valgkamp

Rinde Johansen vil ikke kommentere vrakingen av Martinussen utover det som står i pressemeldingen fra partiet. Han sier imidlertid til VOL at han er motivert for valgkamp i Øksnes. Rinde Johansen var også partiets ordførerkandidat ved forrige kommunevalg.

- Jeg er kjempemotivert, og vil være med å utvikle Øksnes-samfunnet videre, og da forhåpentligvis som ordfører. Jeg føler at Høyre har gjort et bra arbeid i perioden som har gått. Nå er vi klare for valgkamp, med mål om at Øksnes Høyre skal gjøre et godt valg, sier Rinde Johansen i en kommmentar til VOL.

Den øverste delen av Øksnes Høyres liste ved høstens kommunevalg ser slik ut:

  1. Jonny Rinde Johansen

  2. Vårin Marie Lassesen

  3. Eirik Harald Woie

  4. Elisabeth Sørdahl

  5. Svein Egil Stavem

  6. Dag Myklestad

  7. Lena B. Olsen

  8. Trine K. Evensen

  9. Henning Woie

  10. Asle Sørdahl

- Nominasjonsmøtet har i hovedsak valgt å bygge lista rundt personer som over år har utgjort kontinuiteten i lokallaget. I tillegg mener nominasjonsmøtet at lista er godt balansert og styrket med flere gode og samfunnsengasjerte kandidater som er nye i lokalpolitisk arbeid, skriver partiet i en pressemelding.

Jørn Martinussen ville tirsdag kveld ikke kommentere saken overfor VOL.