- Det har vært god respons på salget hele veien. Vi har solgt leiligheter til alt fra unge i etableringsfasen til barnefamilier og voksne folk. Dette blir på ingen måte et gamlehjem, forteller markedssjef Arnulf Steinsvik.

Mindre leiligheter

Sommeren 2013 la Melbu-firmaet Steinsvik Hus & Entreprenør ut sitt leilighetsprosjekt Havna Boligpark i Øksnes for salg. Laber interesse gjorde at entreprenøren bestemte seg for å hyre en ny arkitekt og lage en ny versjon av boligparken. Siden da har responsen økt betraktelig. Så langt er 10 av 12 leiligheter i første byggetrinn solgt.

- Første gang var det snakk om mange store leiligheter, da blir prisen også deretter. Denne gangen har vi laget mindre leiligheter, med en helt annen arkitektur. Arkitekturen slik den er nå har fenget. Folk er fornøyde med den moderne stilen både inne og ute, sier Steinsvik til VOL og legger til:

- Arkitekten har nå plassert husene på en slik måte at alle leilighetene har gode solforhold både morgen og kveld.

Sløyehus

Totalt er det planlagt 30 leiligheter fordelt på fem bygg på Sommarøy-siden av Myre havn.

- Det er snakk om mindre punkthus som blir etablert i et stort område i en grønn park. Det blir både heis og god parkeringsdekning. I tillegg til at vi bygger et eget sløyehus midt i området, forteller Steinsvik.

Kan stå ferdig neste vinter

Prosjekteringen er nå i gang for fullt, og Steinsvik håper å sette spaden i jorda innen april.

- Vi regner med at vi om ikke så alt for lenge går i gang med anbudsinnhenting, og vi håper å starte grunnarbeidet i mars-april.

Han sier de tar sikte på å levere med rundt ett års byggetid. Dermed kan de første leilighetene stå klare neste vinter.