I månedskifte januar/februar åpner Freddy Andreassen butikken "Klesskapet, klær for alle",  i Servicebygget på Myre. På spørsmål om hvorfor Andreassen, som er landbruksentreprenør av yrke, velger å prøve seg i klesbransjen, humrer han.

– Ja, det er et godt spørsmål. Nei, du skjønner at da barnebutikken ble nedlagt, tenkte jeg at vi måtte ha en klesbutikk på Myre.  Og særlig er det et behov for herreklær. Dessuten er jeg en type som liker å prøve nye ting, og hvorfor da ikke starte klesbutikk, spør Andreassen retorisk.

Klær for alle

Men det er slett ikke bare herrekvipasje som blir å finne i den nye butikken. Han vil også selge både kvinne- og barneklær.

– Jeg får straks inn nye kolleksjoner av både kvinne, herre og - barneklær, så her slår vi alle de tre konseptene sammen til ett, forteller han.

Andreassen blir selv å se i butikklokalene, i starten.

– Jeg vil være med i etableringsfasen. Etter hvert er planen at andre skal drifte butikken for meg. Hovedjobben min vil fortsatt være som landbruksentreprenør, forteller han.

Optimist

Den ferske butikkeieren er frykter ikke at foretaket skal lide samme skjebne som flere andre klesbutikker på Myre har gjort oppgjennom årene.

– Sånne negative tanker har jeg ikke. Jeg velger å være optimistisk og ha tro på at dette skal gå, sier han.

De siste ukene har har vært hektiske for å komme i mål.

– Mye skal gjøres. Vi har et helt nytt rom med ny innredning

Den eksakte åpningsdatoen er ikke spikret, men det blir ikke lenge til, ifølge Andreassen.

– Vi starter opp i månedskiftet januar/februar. Det er ikke noe å vente på. Vi kjører på, slår Freddy Andreassen fast.