En av sakene  som var oppe til debatt under tirsdagens kommunestyremøte i Øksnes, var Folkets Hus og bevilgning av tre millioner kroner til prosjektet.

John Danielsen la frem forslag om bevilgning på kr. 3,0 mill i dagens møte på vegne av Sp og Frp. Kommunestyret valgte etterhvert enstemmig å gå for forslaget fremsatt av Danielsen.

– Slik saken var lagt, ble det en utsettelse på bevilgningsvedtaket, da det var satt en forutsetning at bevilgningen skjedde gjennom økonomiplanen for perioden 2016-2019.

Kommunen skal være med, og derfor ba vi rådmannen sørge for å få bevilgningen inn i økonomiplanen fra og med junimøtet, sier John Danielsen.

Viktig for initiativtakerne

Danielsen er ikke tvil om at det er viktig å få vedtaket inn i økonomiplanen.

– Det er særlig viktig for initiativtakerne, fordi de da får noe konkret og ikke bare en visjon å forholde seg til. Gjennom dette vedtaket får de en forutsigbarhet i det videre arbeidet.

Næringslivet og privatpersoner har støttet prosjektet, således vil det være unnfallhet fra vår side å ikke gi en positiv tilbakemelding når saken var til behandling i dagens møte, sier han.

Formannskapet har tidligere også bedt rådmannen fremlegge egen sak/ klargjøre behov for kommunalt areal/funksjoner i folkets hus.

– Dette spleiselaget som vi nå ser kan ikke fylket eller staten utebli fra – slår John Danielsen fast.