I en meningsmåling Norfakta har utført for VOL, er Høyre og Øksnes Tverrpolitiske liste (ØTL) de eneste partiene som opplever tilbakegang i Øksnes sett opp mot valgresultatet i 2011.

ØTL er den store taperen, og går tilbake 5,5 prosentpoeng på målingen, fra 23,7 prosent oppslutning ved sist kommunevalg, til 18,3 prosent i målingen gjort i april.

Både Høyre og ØTL sitter i posisjon, sammen med Sv og Krf. De to sistnevnte har en liten fremgang på målingen.

Tror på framgang

Ordfører Jørn Martinussen (ØTL) henger ikke med hodet av den grunn, og påpeker i en kommentar til VOL at partiet hans har omtrent samme oppslutning nå som i ukene før valget i 2011. Én måned før kommunevalget ble de målt til 18,6 prosent oppslutning, mens valgresultatet endte på 23,7 prosent.

– Vi har bestandig løftet oss betydelig gjennom valgkampen, og vi har klare forventninger om å lande på et resultat minst like godt som sist, om ikke bedre, sier Martinussen.

Ikke solt seg nok i glansen

Han sier at en årsak til at ØTL går tilbake på målingen kan være at partiet i inneværende periode har vært mer opptatt av resultater, enn å sole seg i glansen av fremgang i Øksnes, og at det derfor kan være uklart for velgerne hva partiet har fått gjennomført den tida de har sittet med makta i kommunen.

– Som ordfører har jeg vært opptatt av å være samlende, noe som har medført at ØTL sin signatur ikke bestandig har vært tydelig. Vi har vært mer opptatt av å skape resultat enn av å sole oss i glansen av fremgangen vi har vært vitne til inneværende periode.

Han sier ØTL blant annet gikk til valg på større økonomisk handlefrihet og god økonomisk styring, og nevner at Øksnes i inneværende periode har kommet seg av ROBEK-lista, at regnskapet for 2013 var i balanse og at budsjett og økonomiplan for de neste fire årene er vedtatt uten eiendomsskatt.

Jobb å gjøre i valgkampen

– Øksnes har dramatisk forbedret sin plassering på kommunebarometeret. Fra å ligge på 409.-plass blant Norges 428 kommuner, er vi nå rangert som nummer 243, sier Martinussen.

– Vi har et arbeid å gjøre i forbindelse med valgkampen for å få tydeliggjort hva som har skjedd inneværende periode, og få fram på en god måte hvordan dette skal tas videre. Utgangspunktet er slett ikke det verste når vi ser på meningsmålingen, avslutter Martinussen.