Arbeidet med å selge stoler til Folkets Hus i Øksnes, går stadig fremover. En del av den totale kostnaden på 31 millioner kroner, inkluderer salg av stoler til privatpersoner, lag og foreninger.

I midten av januar i år var det solgt 100. Fire måneder senere nærmer salget seg 180 av totalt 333 tilgjengelige stoler.

Les også: Har foreløpig solgt 100 stoler

– Dette er et sterkt tegn på at folk i Øksnes vil ha et kulturbygg, og det er signal som er positvt å ta med seg i den videre jobben, forteller Eirik Sørdahl i styringsgruppa, til VOL.

Avtale med næringslivet

Sørdahl legger ikke skjul på at det fortsatt gjenstår et stykke arbeid, særlig på finansieringsfronten.

– Med stolsalget som vi har per nå, har vi nesten 1,8 millioner kroner på konto. Når alle stolene er solgt, vil det utgjøre 3,3 millioner kroner, penger vi er avhengige av, sier Sørdahl.

Han understreker at styringsgruppa jobber på flere fronter, inklduert kommune, næringsliv og fylket, for å komme i mål med finansieringa.

– Det nyeste nå er at vi har skrevet under avtaler med næringslivet på 2,5 millioner kroner. Vi skal opp i totalt sju, så det er et en vei igjen å gå, opplyser Sørdahl.

-Bra fremdrift

Arbeidet med å etablere et kulturhus i bygda, tok til i 2013. Bygget skal bygges etter kultursal-modellen i Bø, og foregå på dugnad. Midlene skal blant annet komme fra innbyggerne i kommunen, kommunen selv, det lokale næringslivet og tippemidler.

Ifølge konseptskissen til det fremtidige kulturhuset, skal bygget, om alt går etter planen, være ferdigstilt innen årsskiftet 2016/17.

Sørdahl er optimistisk med tanke på den videre progresjonen.

– Vi har bra fremdrift, og det skjer mye positivt rundt Folkets Hus nå, slår Eirik Sørdahl fast.