- Ingenting er avgjort her. Det skal behandlers i styret i Mitsubitshi og det er fortsatt mye som skal skjer før en eventuell flytting skjer, sier Berntsen til VOL.

Han snakket med VOL like før han skulle inn i et informasjonsmøte om nyheten som sprakk fredag, nemlig at Cermaq ønsker å inngå et samarbeid med Steigen kommune om å utrede og oppføre et storslakteri der.

Han lurer også på hva 45 arbeidstakere i Alsvåg og Skutvik skal finne på.

- Om alle 45 arbeidstakere skal ned til Steigen for å jobbe i en bransje som har produksjon seks måneder i året, hva skal de da gjøre de seks månedene ellers? Her i Øksnes går det fint, for vi har fiskeindustri vi kan jobbe med ellers i året, men hva skjer da i Steigen?

Berntsen savner også initiativ fra Øksnes kommune.

- Jeg synes ikke de har vært offensive nok. Jeg vet ikke om de ser hva 45 arbeidstakere i Alsvåg betyr for kommunen i antall innbyggere, barn i barnehage, skole og for butikker og lignende. Ringeffektene blir ganske dramatiske, sier han.

I dag klokken 12.00 har Direktør for Cermaq Nordland, Snorre Jonassen, infomøte med de ansatte i Øksnes.

- Da kommer vi til å stille noen tøffe spørsmål, sier Berntsen.

Kritisk til Steigen

Til Avisa Nordland sier Ordfører i Steigen, Asle Schrøder, at han er strålende fornøyd.

- Dette er en skikkelig gladmelding. Jeg har trodd det skulle gå denne veien ganske lenge, men det er klart det føles godt at det nå endelig er avgjort, sier han til an.no.

Han sier et lakseslakteri av denne dimensjonen vil bety enormt mye for kommunen.

- Det betyr rundt 50 nye arbeidsplasser. Og da gjerne ektefeller og barn i tillegg. Så dette er helt klart en stor dag for oss, sier han.

Tillitsvalgt Berntsen reagerer veldig på at Steigen kommune i media sier at dette er avgjort, og stiller spørsmål med måten Steigen går frem.

- Bruken av offentlig midler som steigen kommune holder på med er ganske forunderlig. Jeg har lest og gått igjennom rapporter fra kommunestyret deres. De skal bruke 1,3 millioner på skoler. Så sponser de en millardbedrift med 33 millioner for å slik at de kan reise et slakteri. Det er ganske paradoksalt, sier han.

Han sier også at det ville vært vanskelig for Øksnes kommune å konkurrere med en slik avtale.

- Steigen stiller med tomt og bygg og låner 200 millioner kroner for å gjøre dette. Cermaq vil så leie bygget av kommunen til 15 millioner kroner i året. Om de går inn på en lang avtale på si 25 år, så kan det være noe som er mindre risikofylt for kommunen. Men si da at Cermaq trekker seg ut etter fem år. Da sitter Steigen igjen med et stort lån og en tom fabrikk. Jeg spår at de er på Robek om ikke lenge med slik fremferd, sier Berntsen.