Torsdag ble landslagsuttaket til 2. runde i VM-kvalifisering i Baku i mai og juni. I troppen finner vi de to Steen Knutsen-søstrene Ragni og Marianne.

Les også: Søstrene Steen-Knutsen tatt ut på landslaget

Mens Ragni har over tretti A-landslagskamper for Norge, er dette første gang storesøster Marianne (27) er tatt ut til A-landslaget.

- Jeg har flere kamper på aldersbestemte landslag, men dette er første gang på A-landslaget. Ekstra artig er det jo å bli tatt ut sammen med lillesøster. Det er stort rett og slett, sier Marianne.

Mens Ragni spiller college-volleyball i USA, er Marianne kaptein på ØKSIL sitt 1.-divisjonslag.

- Glad for å få sjansen

Da vi snakket med Marianne torsdag kveld, var hun fortsatt overrasket over uttaket.

- Det har egentlig ikke helt sunket inn enda. Det er kjempeartig å få sjansen. Jeg kjenner ikke så mange av de andre som er tatt ut, men vet de holder godt nivå.

- Skal ha det artig

- Hva tenker du om personlige målsetninger foran kampene?

- Jeg er egentlig bare glad for å bli tatt ut. Jeg vet jo den andre leggeren i troppen har spilt mye tidligere og nok er mer innkjørt på landslaget, så her må jeg nok  bare gjøre mitt beste så får jeg se hva som skjer.

Uansett vil 27-åringen ta alt med seg som en god erfaring.

- Jeg blir jo eldst på landslaget faktisk. Så det er en ung tropp. Jeg håper jeg får prøvd meg i løpet av samlingen. Får jeg sjansen, skal jeg gi mitt ytterste i alle fall. Jeg skal prøve å kose meg og ha det artig, sier hun.