Se film nederst i saken!

Torsdag kveld var det premiere på Vesterålskraft sin nye reklamefilm, med festforestilling i Sortland kino. Les rapport fra forestilling på VOL senere i kveld.

Den handler kort og godt om at fisker Marius Knutsen har fått seg kone. Og ikke hvilken som helst kone. Men hvem det var, har altså vært hemmelig de siste ukene. De har skapt nysgjerrighet de seneste uka, der også vi i media har gått den nysgjerrige limpinnen.

Marius Knutsen selv har også merket pågangen.

-  Telefonen har gått varm. Det har jo mildt sagt vært en del som har vært nysgjerrig. Men det er jo ganske artig med hemmeligheter også, sier Knutsen i en pressemeldng fra Vesterålskraft og produsent Deadline Media.

Knutsen visste heller ikke hvem det var, før hun kom.

- Nei, jeg satt der på kontoret til Deadline Media, og inn kommer Angelina Jolie. Jeg fikk sjokk, jeg trodde jo tross alt at jeg skulle spille inn en sånn reklamefilm hvor jeg kanskje syklet med en smørpakke på bæreren. Ikke spille mot det argeste rasedyret, forteller han.

Nesten Angelina

Men det er altså ikke selve Angelina Jolie han gifter seg med, men filmselskapet Sonys egen lookalike, Lina Sands. Lina jobber profesjonelt som Angelina Jolies lookalike. Og når Jolie ikke kan ta sine promoteringer, stepper Sands in.

- Jeg har jo jobbet som modell i mange år, men da butikkeiere stengte butikker slik at jeg kunne shoppe i fred, bestemte jeg meg for å få en karriere som lookalike til Angelina Jolie, forteller Sands i pressemeldingen. Hun ble raskt kjent da en youtube-film om henne fikk hele 9 millioner klikk(!).

Ifølge Deadline Media ble det stort oppstyr da Sands kom til Evenes flyplass for noen uker siden.

Ideen kom da Vesterålskraft ville ha en reklamefilm, og Deadline fikk dem med på en spenstig ide.

- Da vi fant Lina på nettet, landet ideen om å gjøre kjendisfisker Knutsen om til Vesterålens svar på Brad Pitt. Originalfilmen Mr. and Mrs Smith ble raskt til Herr & Fru Knutsen fra Vesterålen, sier daglig leder Stein-Inge Pedersen i Deadline.

Dugnadsfilm

Produksjonsselskapet forteller at mange har bidratt til produksjon. Elin Rindahl Steiro lånte ut huset sitt til filminnspilling, Uniklipp stilte med frisører for å hjelpe stylist Nina Erdahl - og brannmenn fra Sortland Brannkorps var med på innspilling av scener.

Og selv om hun ser ut som Angelina Jolie, er Lina langt i fra en diva, ifølge Marius Knutsen.

- Når man ser en så smellvakker jente, så tenker man at hun er litt prippen. Men hun var den rake motsetninga. Måtte jo oversette sjekkesetningen “Hun er så fin at ho skit moltebærkrem” til henne, og da gav hun beskjed om at hun stadig vekk fant multer i doskåla.

- Jeg elsker Vesterålen, og det var en magisk tur over fjellene i helikopter. Det kommer jeg aldri til å glemme. Jeg ble rett og slett forelsket i dette stedet og menneskene her, sier Lina Sands selv i pressemeldingen.

Vil godkjenne ny kone

Spanjolen er dessuten belært med både ordene hyse, skrei, sjark og ikke minst Haill. Hun har gitt Marius full frihet til å sjarmere damene - selv om hun er hans filmkone:

- Ja, men jeg blir nok nødt å godkjenne den fremtidige konen hans. Jeg er jo tross alt “hovedfrua”!, sier Sands ifølge pressemeldingen fra filmselskapet.