ØksnesAvisa skrev for et par uker siden om øksnesværing Marianne Reinholdtsen, som i forkant av forrige ukes sirkusbesøk i regionen, hadde sendt brev til ordfører Jørn Martinussen med oppfordring og ønske om å gjøre Øksnes til den første kommunen i landet som sier nei til sirkus med dyrehold. Hun reagerer sterkt på måten hun mener dyr blir behandlet i et sirkus.

- Jeg er personlig ikke med i noen dyrevernorganisasjon, men jeg ser på det som meget viktig å få belyst dette temaet og forhåpentligvis få fjernet denne tradisjonen fra kommunen. Jeg er overbevisst om at dette bare handler om bevisstgjøring - at folk blir klar over hvor feil denne utnyttingen av dyrene er, og at det egentlig er et spørsmål om tid før også vi kommer etter med en slik regelendring, skrev Reinholdtsen i sitt brev i forkant av forrige ukes sirkusbesøk i regionen.

Hun var blant en liten gjeng som møtte opp utenfor Cirkus Merano sitt arrangement på Øvergårdsbanen i forrige uke, i det som var en fredelig demonstrasjon.

- Vi kan faktisk bestemme om vi skal leie bort vår grunn, Øvergårdsbanen, til slike foretak. Det ville vært så flott om Øksnes kunne gått foran som et fremtidsrettet og godt eksempel overfor våre nabokommuner og resten av landet med å vise avsky mot behandlingen dyr får i sirkus, og erkjenne vitenen om at dette faktisk er gal behandling avdyr. Kanskje andre ville blitt inspirert og fulgt etter? spør hun i brevet til ordføreren.

Ordfører Jørn Martinussen er positiv til innspillet.

- Personlig deler jeg hennes syn fullt ut, sier Martinussen.

- Tro det eller ei, men jeg har faktisk aldri vært på sirkus, og grunnen er nettopp at jeg er motstander av den behandlingen dyr får der. Jeg ønsker å få saken behandlet politisk i formannskapet, så får vi se hva de sier, sier han.