- Vi inviterer både aktive, mosjonister og trimmere til å delta, sier arrangøerene i en pressemelding.

Det skal under historiens første Vesterålen Summer Games konkurreres i gateløp, sykkelritt og motbakkeløp.

- Trenger frivillige

Til å gjennomføre et slikt arrangement, trengs det frivillige hender. Nå søker arrangør Alsvåg IL etter noen som kan ta i et tak.

- Dette er et ganske krevende arrangement. For det første er det tre øvelser på to dager. I tillegg til aktive og mosjonister har vi også åpna for at barna skal kunne konkurrere. Derfor trenger vi ganske mange funksjonærer, sier arrangementsansvarlig Tommy Nordeng i pressemeldinga.

- For oss i Alsvåg IL er dette krevende. Vi er en liten klubb, og skal arrangere fotballturnering to uker seinere. Nå oppfordrer vi øksnesfolk om å melde seg som frivillige slik at vi kan gjennomføre dette på en fin måte, legger styreleder Bjørn Stranda til.

Det er behov for folk til trafikk/parkering og kafé, samt funksjonærer

- Folk kan melde seg til innsats via vår facebook-side, eller de kan ta kontakt med Kim Nordeng på telefon 911 72 818, sier teknisk leder Geir Stranda.

- Viktigst å delta

Arrangørene håper at vesterålingene når ser på Vesterålen Summer Games som en ekstra motivasjon til å holde formen ved like i sommer.

- Vi håper at mange mosjonister vil være sporty og stille opp. Det viktigste for de fleste er ikke å vinne, men å delta og gjennomføre, sier leder for sykkelrittet Tour de Staven, Aud Karin Hay Knudsen