Ettermiddagen fredag 8. august åpner utstillingen ”Min kultur, mine røtter” på Museum Nord, avdeling Øksnes. Denne nordiske utstillingen av tekster, tegninger, malerier, foto og video laget av barn og unge er et resultat av et nordisk prosjekt som har pågått i nærmere to år. Fra Norge har en gruppe barn fra Alsvåg vært deltakere og bidragsytere. I tillegg har barn i Island, Færøyene, Grønland og Finland deltatt, fremgår det av en pressemelding fra Hilde Hansen som har koordinert arbeidet.

Skal på reise

Ideen bak prosjektet har vært at barn og unge gjennom å arbeide med egne tekster og kunstuttrykk skulle få dypere forståelse av verdien av sin egen kultur. I 2013 ble det gjennomført to-dagers kunstworkshop for barna i alle deltakerlandene ledet av kunstner og prosjektleder Raija Pullinen fra Finland. Pullinen har deretter satt sammen bidragene fra barna til utstillingen ”Min kultur, mine røtter”, som nå har vært vist på Grønland, Island, Færøyene, og som skal vises på Museum Nord, avdeling Øksnes fra 8. – 27. august. Deretter skal utstillingen settes opp i parlamentsbygningen i Helsingfors, Finland i september.  Prosjektet er finansiert av Nordisk Kulturfond og Finsk kulturfond.

Hva skal vi være stolte av?

Et viktig formål med utstillingen er at  både barn og voksne skal få kjennskap til hvordan barn på tvers av grenser i nordiske land opplever sin kulturelle tilhørighet: Hva som er viktig og  hva de er stolte av?

På utstillingen vil barn, unge og voksne i tillegg få anledning til å dele sine tanker om kulturelle røtter. Raija Pullinen vil være til sted under åpningen av utstillingen. Utstillingen åpnes av sekretariatsleder for Vesterålen Kulturutvalg, Vibeke Sur.