Fredag denne uken kommer MiNesemble til Sortland. De skal spille strykekvartetter fra Joseph Haydn og Robert Schumann. Som i følge pressemeldingen, blir kaldt «strykekvartettens far» og «romantikkens mest romantiske komponist».

– Denne konserten, ved siden av å være en flott musikalsk opplevelse, er altså et lite dypdykk i strykekvartettens historie, står det i pressemeldingen.

MiNesmlet fra Musikk i Nordland er et etterstraktet kammerensemble i inn- og utland. De har spilt i konsertserier og på festivaler i forskjellige land i Europa. Selv holder de til i Narvik.

Tidligere arbeid

Tidligere har de utgitt flere album som har høstet strålende kritikker. Ifølge pressemeldingen fikk albumet «OleBullshits», som kom ut høsten 2006, tilbakemeldinger som «eminent lek med gamle kjenninger, «herlig radbrekking» og «dette er tøft som fy».

I 2010 ga de ut et album med musikk av Bodø-komponisten Fridthjov Anderssen, og i desember samme år kom albumet «Lægedrikk» der Bjørn Andor Drage er med. Den nyeste platen kom i oktober 2011 med navn «How high is the sky» der MiNensemblet spilte sammen med Kjersti Stubø Band.