Bedriften, som er en del av den landsdekkende Inventum-kjeden, økte omsetningen fra 18,8 millioner kroner i 2013 til 28,1 millioner i fjor.

Det er rekord for bedriften.

Store offentlige kjøp

Årsaken til det store inntektshoppet er at bedriften vant anbudet om å levere kontorutstyr til det nye sykehuset på Stokmarknes og Kulturfabrikken på Sortland, som begge åpnet i fjor.

De solgte utstyr for rundt sju millioner kroner til sykehuset og cirka tre millioner til Kulturfabrikken, noe som i sin helhet utgjør omsetningsøkningen på rundt ti millioner.

Normalt har omsetningen for sortlandsbedriften ligget ganske jevnt på mellom 18 og 21 millioner de siste årene

– Etter 2000 økte omsetningen jevnt og trutt, men det har flatet litt ut de siste årene. Bortsett fra i fjoråret, som var ekstremt, sier eier og daglig leder Svein Tore Nikolaisen.

Nikolaisen tror omsetningen i år blir på rundt 22 millioner. Blant annet takket være en leveringsavtale til Aust-Lofoten videregående skole i Svolvær sitt nye bibliotek, som åpnet til skolestart i august.

Åtte stillinger

Vesterålen kontorsenter tilbyr det aller meste et kontor trenger, til og med kaffe. Likevel er det enkelte områder som skiller seg ut.

Foruten store møbelleveranser til offentlige instanser er bedriften stor på såkalte multifunksjonsmaskiner, som både kan kopiere, skanne, fakse og printe. Nikolaisen nevner også AV-utstyr som en viktig del av omsetningen til bedriften.

– Tidligere var vi store på maskiner som behandlet post. Men etter at elektroniske fakturaer kom, blir de ikke så mye brukt av bedriftene lenger. Tidene forandrer seg, sier Nikolaisen.

Bedriften har kun åtte stillinger til sammen. Det vil si at omsetningen i fjor var på 3,5 millioner kroner per ansatt.

Bedriften har én og en halv stilling på montering og levering av varene, tre og en halv stilling på teknisk og tre stillinger på salgssiden.

20 år

Torjus Nikolaisen, Melbo IL-spiller og sønn av daglig leder Svein Tore, er en av de tre som er ansatt som selger.

– Det er en rolig butikk å jobbe i, sier han.

– Ja, dette er en nisjebutikk, ikke noen detaljhandel, legger faren til.

Vesterålen kontorsenter ble etablert i 1995, men det blir ikke noe 20-årsmarkering i år.

– Nei, det blir ikke noen stor feiring. Vi er litt nøkterne her, sier Svein Tore Nikolaisen.

I år tar eierne utbytte for første gang. Den er på tre millioner kroner.