Det gror godt i Vesterålen Futsal. Etter opprykket i fjor har laget som for det meste består av lokale spillere, tatt eliteserien med storm. Sist helg spilte de foran en fullsatt Sortlandshall.

Telleapparatet stoppet på 230 betalende tilskuere, men det antas at rundt 350 stuet seg sammen for å overvære oppgjøret mot narvikingene i Nordpolen. De fikk med seg et tett oppgjør der vesterålsgutta kunne juble for seier.

I den lokale Troms-serien har det også vært jubel, men da for andrelaget.

Leder divisjonene

I den regionale Troms-serien som Vesterålen Futsal rykket opp fra, spiller nå klubbens andrelag.

Førstelagsspiller Jonathan Barlow trekker fram at også andrelaget har en grunnstamme av spillere fra Sortland og Vesterålen.

– Som oss har de spilt fire kamper og vunnet alle. Vi vil at de skal gjøre det så godt som mulig, og det hadde vært morsomt om de vant 1.-divisjon, sier en fornøyd Barlow.

Sjansen for å vinne er i alle fall til stede. Etter fire kamper har andrelagsgutta full pott – fire seiere på fire kamper, identisk med førstelaget i eliteserien.

– Gror godt

Barlow mener det viser at det vokser godt i futsalmiljøet i Vesterålen, noe som igjen betyr at det er mange gode futsal- og fotballspillere i regionen.

– Med lokale spillere som Stefan Jensen, Ingar Nicolaysen, Julian Aloyseous og Sondre Laugsand – for å nevne noen – viser at det vokser godt i Vesterålen og at vi har en solid tropp i klubbens a-lagssatsing, sier Barlow.

Denne helga er det ny runde i 1.-divisjon i Tromsø. Med sterke prestasjoner er det mulig at noen får sjansen i eliteserien i løpet av året.

– Det er mulig å flytte spillere mellom divisjonene siden det er snakk om første- og andrelag, sier Barlow, uten å nevne noen som er aktuelle for å ta heisen opp om muligheten byr seg.