Hotellrestauranten får seg et betydelig løft. Foto: Therese Eng/Hipas Design

Allerede i midten av januar skal en splitter ny utgave av Sortland hotell stå ferdig. Restauranten skal få et helt nytt og moderne konsept, vinduene fra midten av 60-tallet skal byttes ut, ganger og rom skal få en oppgradering, samt at alle bad skal bli nye, moderne og delikate.

Fornøyd

Det var en fornøyd hotelleier Harald Mikal Jacobsen som tirsdag lanserte planene.

- Nå når vi har tatt dette steget, påløper både gleder og utfordringer. Men mest av alt gleder vi oss til å få et prosjekt vi er stolte over, sier Jacobsen.

Han mener at dette er oppgraderingen hotellet trenger for å møte framtia.

Nytt konsept

Prosjektleder er Jan Kåre Gundegjerde, og interiørdesigner er Therese Eng. De presenterte for pressen et helt nytt konsept for hotellet.

- Det blir moderne bad, med større fliser, nye farger og ny belysning. Det blir dekorflis, mørkere gulv og messinghyller, sier Eng.

Helhet

Restauranten på hotellet har allerede stengt for oppussingen, da alt i dagens restaurant skal rives ned. Julebord og selskaper i desember blir flyttet til Saabyes bibliotek og møterom.

- Det blir en total «make over», sier Gundegjerde.

- Dette skal være til glede for hotellgjestene, men også til byens befolkning i form av a la carte og muligheter for selskaper, legger han til.

Også Saabyes bibliotek vil få en liten forandring, da gulvteppene skal byttes ut, slik at de passer inn med helheten ved hotellet. Miljøet i rommet skal imidlertid beholdes, og kulturfundamentet skal videreføres til resten av hotellet.

Moderne restaurant

Presentasjonen av restaurantens buffet blir helt ny. Det samme blir gulvet, møbler, tekstiler, belysning og ventilasjon.

- Vi ser veldig frem til dette, sier Gundegjerde.

Prislappen på renoveringen er ti millioner kroner. Når alt er ferdig i januar, vil hotellet ha fått et betydelig løft. I mellomtiden vil hotellet ta i bruk kapasitet ved Strand hotell ved behov.

Desember og januar er den tiden på året med lavest etterspørsel.

- Vi har valgt denne perioden, slik at hotellet er ferdig til en god inntjeningsperiode som kommer på senvinteren, sier Gundegjerde.

Ønsker å utvide

Men det stopper ikke der. Når renoveringen er ferdig i januar, skal endelig avgjørelse om en utvidelse av hotellet fattes.

Tegningene er allerede laget, men den endelige pakken er fortsatt ikke spikret. Planene består av 800 kvadratmeter med 27 nye værelser samt møterom, i tilknytning til hotellets sørfløy. Om utvidelsen får klarsignal, kan byggestart allerede bli i løpet av våren. Ferdigstillelse vil være høsten 2016, dersom alt går etter planen.

- Det er vanskelig å finne den riktige løsningen, men vi nærmer oss, sier hotelleier Jacobsen.

Prislappen for en eventuell utvidelse er ikke helt kalkulert, men Gundegjerde anslår rundt 25 millioner kroner.