– De to neste kampene mot Vegakameratene og Grorud blir veldig viktige. Og vi må i alle fall slå Vegakameratene, sier Mathias Dahl Abelsen.

Landslagsspilleren var ikke med mot Krohnsminde (2–3) og Sandefjord (0–4) sist helg, fordi han måtte prioritere klubblaget Alta. Lagkameratene var ikke langt unna å ta skalpen til Krohnsminde, men var i realiteten sjanseløse mot Sandefjord, som leder serien suverent.

– Det er kjedelig å ikke være med, men klubbfotballen går alltid foran, understreker Dahl Abelsen.

Trenger seier

Han er derimot tilbake i Vesterålens neste to kamper, mot Vegakameratene og Grorud, som finner sted i Trondheim om to uker. Vesterålen futsal ligger nå som nummer åtte på tabellen, rett over nedrykksplassen. Neste kamp kan derfor, langt på vei, bli vinn eller forsvinn for Vesterålen med tanke på videre eliteseriespill neste sesong.

– Vi må slå Vegakameratene. Vinner vi ikke da, begynner det å spøke. Jeg tror vi trenger minst seks poeng til for å holde oss, understreker Dahl Abelsen.

– Må ha tro

Den unge fotballspilleren ønsker utelukkende å rette søkelyset på at Vesterålen skal holde seg i divisjonen. Likevel innrømmer han at et eventuelt nedrykk kommer til å svi.

– Det vil være en gedigen skuffelse om vi rykker ned. Men vi kan ikke tenke på at det kan skje. Vi må ha tro på oss selv og rette blikket fremover, så får vi heller ta en oppsummering etter sesongen, sier han.

Vesterålen Futsal manglet hele ti spillere i kampene mot Sandefjord og Krohnsminde. I tillegg til Abelsen selv, var verken bærebjelker som Jonathan Barlow eller Tobias Nygård Vibe med. Nettopp skader, i tillegg til karantener, har vært en utfordring for futsallaget i debutsesongen i eliteserien.

– Vi har knapt stilt med fullt mannskap i noen av kampene., noe som fører til mye rotasjon. Så mange endringer hver gang er ikke heldig, presiserer han.

Like gode

21-åringen er ikke tvil Vesterålen futsal ville bitt godt fra seg dersom de hadde stilt med skadefritt mannskap gjennom hele sesongen.

– Vi har tidligere spilt jevnt mot for eksempel Sandefjord og er like gode som topplagene, slår Mathias Dahl Abelsen fast.

– Og så er det en ulempe at vi bor såpass spredt og aldri får trent sammen som gruppe. Da blir det vanskelig å sette et spill. Men det alltid vanskelig å holde troppen skadefri gjennom sesongen, slår han fast.

– Gir alt

Vesterålen Futsal har fire kamper igjen av sesongen og ligger nå som nummer seks på tabellen, fem poeng foran nettopp Vegakameratene, på nedrykksplass. Ulempen for Vesterålens del, er at Vegakameratene har to kamper til gode, og kan, sende Dahl Abelsen ned i nedrykksstriden om de skulle vinne de to kampene

– Vi skal gire oss opp og gi alt, sier Mathias Dahl Abelsen.

Tabell eliteserien futsal

1. Sandefjord  28

2. Grorud   26

3. Sjarmtrollan 22

4. Tiller   18

5. KFUM    17

6. Vesterålen   16

7. Krohnsminde   16

8. Nordpolen  15

9. Vegekameratene 11

10. Pumas  8