I forbindelse med Vesterålen Turlags årsmøte fredag kveld kunngjorde turlagets styre at Bjørn Eide fra Melbu er tildelt Møysalprisen, turlagets hederspris.

– I over ti år har Eide spredd entusiasme i sin utrettelige innsats for turlaget. Hederskaren var på jobbreise, så overrekkelsen vil finne sted seinere, melder turlaget i en pressemelding.

– Krumtapp

Styret har begrunnet tildelingen slik:

«Gjennom seks år var Bjørn krumtapp i hyttestyret for Guvåghytta. Som nettansvarlig bygde han opp turlagets nettside fra grunnen av. Som meget aktivt medlem av kalenderutvalget gjennom snart ni år har han en vesentlig del av æra for at Vesterålskalenderens salgssuksess vedvarer.

Medlemsblad, turbøker, brosjyrer – Bjørn har hatt en finger med i det meste. Og har det manglet en attraksjon å omtale, så har han sannelig funnet den fram sjøl i terrenget: Bergkunsten han fant i Taskaret i 2007 savner sidestykke!

Har vi glemt noe nå? Ja, at han er en rutinert turleder med Hadseløya som spesiale, og en ivrig pådriver i dugnadsgjengen bak Titoppersturen. Og sikkert mye mer.

Men lista over verv og dugnadstimer og -år er mer enn lang nok til å kvalifisere for den tildelte heder. Det gjenstår kun å gratulere, og ønske Bjørn velkommen til nye år i innsats for det enkle friluftslivet i Vesterålen!»

Les også: Hedret dronninga av Dronningruta

Om Møysalprisen

Møysalprisen tildeles kandidater som har gjort en betydelig innsats over minst 10 år og gjerne på flere felter av lagets virksomhet.

Det skal vektlegges at vedkommende har bidratt til lagets utvikling gjennom egne initiativ, handlekraft og evne til å styrke lagets tilbud og aktiviteter.

Denne hedersprisen består av nål med Vesterålen Turlags emblem  med sølvkant og innrammet diplom.