Fuzz Factory.

En typisk Ska Patrol-konsert har en tendens til å ende opp i massedans blant publikum, og de er nok ikke uten grunn at de blir definert som Nord-Norges lykkepille i mørketida. Inspirert av nordlyset, midnattssolen, tørrfisken, mackølet og Bob Marley lager de sin egen musikk som de velger å kalle for Polarska.  Ska-sjangeren er reggaens mor. Musikken oppsto da radiosendinger med amerikansk rhythm & blues kom til Jamaica tidlig på 60-tallet. Ska er en munter form for reggae der etterslaget er det sentrale element i rytmeføringen.  Det blir med andre raske gitarer, blåsere og full trøkk i den vesterålske sommernatta.

Les også: Staysman og Lazz klare for Fæsterålen

Gir alt

- Publikum kan forvente at Ska Patrol gir alt på scenen, musikalsk glede, teatralsk scenografi og mye kjærlighet. Fra publikum forventer vi at de skal løfte oss opp til nye høyder, at vi etter konserten står forundret oppå Møysalen og lurer på hvordan vi i alle dager havnet der, ler Torgeir Steinsland som er vokalist i Ska Patrol.

I følge Torgeir er Fæsterålen et viktig arrangement for Vesterålen og han har store forventninger til spillejobben:

- Noen konserter får vi gåsehud av å tenke på. Det er når musikken sprer seg blant publikum og det går som elektriske støt gjennom folkemengden og alle danser sammen med bandet. Vi håper at dette skjer under Fæsterålen.

Festivalsjefen Stein Inge Pedersen er storveis fornøyd med å ha booket Ska Patrol, som han mener er et av de mest spennende bandene i regionen for tida.

- Ska Patrol leverer alltid trøkk, og det skal bli en fornøyelse å oppleve de i stort format med blåsere og full pakke.

Les også: Morgan Sulele til FamilieFæsterålen

Fuzz Factory kommer

Det er ikke bare Ska Patrol fra Vesterålen, men også bandet Kiss Tribute-bandet Fuzz Factory som kommer til Fæsterålen. Bandet ble dannet først og fremst for å skape sensasjon på “Julejammen” på Andenes og skape komplett kaos med Kiss-låter.  I begynnelsen opptrådde de i gamle skidresser, armyboots og to-toms-fire som venner hjalp dem med, men nå er det kostymer fra den offisielle KISS-shopen som gjelder. Det må være gjennomført, forteller Anders Rasmussen aka. Ace Frehley.

Ryktet om bandet som spilte Kiss like bra som orignalene spredde seg raskt i Norge og sist de spilte på Sortland under Pedalfesten (Arctic Race of Norway), og tok publikum helt av.

- De håndterer Kiss-materialet med andakt, og det er nok derfor så mange som har henvendt seg til oss, og vil ha dem tilbake. Dette bandet leverer full pakke i både artisteri, effekter og Kiss-stemning. Jeg gleder meg i alle fall til Detroit Rock City-allsang, sier festivalsjefen.

Andre bekrefta artister er Sondre Justad, Sandra Lyng, Santus, Da Buzz, Morgan Sulele, Staysman & Lazz og Postgirobygget. Det er ennå tre artister igjen å lansere som vil bli lansert iløpet av de neste to ukene. Fæsterålen skjer 26. - 27.august 2016, og vil bli arrangert i Sortland sentrum på parkeringsplassen til Skibsgården.

Les også: Postgirobygget til Fæsterålen