Maja er opprinnelig fra Sortland og bor for tiden i England. Hun jobber mer og mer som komponist og er glad for å komme ”hjem” med egne komposisjoner og et rykende ferskt bestillingsverk for piano og cello. Sindre skal i tillegg spille Stormsonaten av Beethoven. Dette melder Kulturfabrikken i ei pressemelding.

Maja forteller.

- Da farmor døde for 25 år siden arvet jeg hennes Steinway flygel. Et flott instrument som har stått hjemme i stua hos mamma og pappa helt siden den gang. Jeg har lenge hatt lyst til å finne et sted til flygelet mitt der det kan bli spilt på. Jeg er derfor veldig glad for at Tone Toften og Sindre Myrbostad fant rom for det på kulturfabrikken. Oppvekstårene mine på Sortland og ikke minst tiden på musikkskolen og musikklinja la hele grunnlaget for den profesjonelle karrieren jeg nå har som skapende og utøvende musiker. Mange brikker faller derfor på plass for meg, når jeg nå kan komme hjem med mitt eget uttrykk og se flygelet mitt få et nytt liv.

Bugge ga i 2012 ut soloplaten Shelter som ble spilt inn i Nyksund og som på mange måter reflektere den sterke inspirasjonen Vesterålen og naturen her har i hennes arbeid. I vår ble hun tatt ut til å være en av årets jazzmusikere på turne i hele England med solokomposisjonene fra Shelter-platen. - Jeg begynner på Manchester jazz festival i juli også bærer det ut på veien derfra; Leeds, Liverpool, York osv. Vesterålstonene mine kommer seg ut i verden på den måten - sier Maja Bugge.