Som VOL skrev fredag har Johnny Danielsen nylig stiftet charterselskapet Vesterålen Charter, som skal drive personfrakt i den vesterålske skjærgården. Planen var å drive virksomheten ut fra Sortland, men Danielsen har nå endret planene - og går mot Stokmarknes som hjemmehavn. Årsaken er at Sortland ikke har gode nok havneforhold.

Nordlund, som er varaordfører og i skrivende stund fungerende ordfører i kommunen, er klar på at dagens havnetilbud ikke holder mål.

– Virkeligheten er slik Danielsen beskriver, og det synes jeg ikke er godt nok for Sortland. Vi har et klart ønske om å tilrettelegge for den type aktivitet som Danielsen skisserer, sier Nordlund.

Torghuken eneste gjestehavn

– Hva må da gjøres?

– Overordnet må vi få til en stor nok havn som også er skjermet fra vær og vind, samtidig som den er dimensjonert for en båt som er aktuell for chartervirksomhet. Når det er mulig å få til en slik fasilitet og hvor den kan være, er for tidlig å si noe om, sier Nordlund.

Torghuken vil trolig være for trang.

– Ja, slik jeg forstår det vil Torghuken uansett være i trangeste laget, det er ikke der den mest sannsynlige løsningen ligger, sier Nordlund.

Torghuken er per i dag den eneste gjestehavna i Sortland sentrum.

Ikke godt nok

– I den grad vi kan påstå at den er ei fullverdig gjestehavn. Antallet båter som det er plass til, er ikke det helt store. Sortland kommune tilbyr per i dag ikke den ønskede kvaliteten på gjestehavn, erkjenner Nordlund.

– Kommer kommunen til å gjøre noe med dagens situasjon?

– Fra havnas side er det absolutt ønskelig å gi et bedre tilbud. Vi leverer ikke god nok kvalitet nå, gjentar Nordlund.