Det er turnere fra Senja, Harstad og Sortland som gjør oppvisning under «Åpen hall» i Sortlandshallen førstkommende fredag.

Les også: Forbereder seg til tidenes største idrettsarrangement i Bø

Vil inspirere

Spesielt guttene fra Senja skal være verdt å se.

– De ble doble nord-norsk mester i 2015 i klassen junior herrer, og blant de 10 beste i NM, sier Einar Sørensen, kontaktperson i Sortland Turnforening, i en pressemelding.

– Vi ønsker flere gutter på laget i Sortland juniortropp og håper at oppvisningen kan inspirere gutteturnere fra Vesterålen å bli med i troppsgymnastikk, legger han til.

Les også: Først kom tårene - deretter smilet

50 turnere

Sortland turnforening har videre tatt initiativ til å arrangere regional treningssamling for juniorer 13-17 år i troppsgymnastikk. Samlingen er førstkommende lørdag 28. og søndag i Sortlandshallen.

– Det kommer turnere og trenere fra Senja og Harstad i tillegg til våre egne. Totalt blir vi 50 turnere og 15 trenere. Fra Norges Turn og Gymnastikk forbund kommer noen av landets beste trenere innenfor troppsgymnastikk: Stian Tvetene og Mats Thomsen.

Les også: Melbo Turnforening med gode resultater i NNM

Dugnad og velvilje

Melbu turnforening, vgs-avdelingen på Kleiva, Sigerfjord samfunnshus og Holmstad skole har lånt ut nødvendig turnutstyr til treningssamlingen.

– Og som vanlig i idretten er det foreldrene som på dugnad står på for å få dette til å skje med alt som skal til utenfor hallen, opplyser Sørensen.