- Vi gir muligheter og deler ut mellom tre og seks millioner kroner i året. Målet vårt er å gi mulighet til økt kreativitet, positivitet og vekst i lokalsamfunnet, sier styreleder Ole T. Andreassen.

- Åpne for forslag

Han forteller videre at styret nå er lydhøre og ikke minst åpne for forslag.

- Vi ønsker gode forslag og ønsker å komme i kontakt med de som har behov for midler. Vi ønsker også at forslagene skal bidra til bolyst og trivsel på det aktuelle stedet det søkes fra, sier styrelederen.

Sparebankstiftelsen har gitt støtte til en rekke prosjekter de siste årene, inkludert Pass it On, Frelsearmeen festivalen Bakgården og klatrevegg i Harstad . I Vesterålen er det gjennomført to tildelinger i år, inkludert Solkonserter med Ola Bremnes og 25-års jubileet for Vesterålsrock.

Lett å søke

Dersom du ønsker å søke stiftelsen om midler, er det, ifølge Andreassen, en smal sak å søke.

- Dette er ikke omfattende i det hele tatt. Søknaden er nettbasert, uten søknadsfrist. Søknadene blir behandlet fortløpende og alle får svar innen fem uker, forteller Andreassen.

Samtidig presiserer han at det ikke er nok med bare en god ide.

- Man trenger en finansieringsplan, som er viktig, sier Andreassen.

Eier 40 prosent

Vesterålen Sparebank ble etablert i 2006. Sparebankstiftelsen startet arbeidet sitt i 2014 og eier 40 prosent av banken. Stiftelsen ble opprettet med en egenkapital på 1.5 millioner kroner og en samlet verdi på 154 millioner kroner.

Den årlige avkastningen, som går til de nevnte foremålene, er på mellom tre og seks millioner kroner i året.