Denne reguleringsplanen skal tilrettelegge arealer for bygging av ny brannstasjon.

- Kommunen vurderer det som hensiktsmessig å regulere hele arealet avsatt til næring, offentlig tjenesteyting, forretning og bolig (N/OT/F/B1), står det i referatet fra oppstartsmøtet 19. juli.

Nortura-eiendommen

I forkant av vedtaket har Sortland kommune gjennomført en utredning for lokalisering av ny brannstastjon. Utredningen ble gjenstand for politisk behandling og formannskapet vedtok 17. mars i år følgende innstilling:

"Formannskapet vedtar lokalisering av brannstasjonen på Nortura-eiendommens sørlige del, og ber administrasjonen om å gå videre med dette forslaget".

Les også: Samtaler om Nortura-salg

Helhetlige og langsiktige løsninger

Årsaken til at de ønsker å regulere hele området, er at de ønsker å definere helhetlige og langsiktige løsninger med tanke på infrastruktur (vei, vann og avløp).

- Regulereingsplanen får status som områderegulering, men "brannstasjonstomta" vil bli såpass detaljert beskrevet at kommunen kan bygge brannstasjon uten videre krav om detaljregulering, skrives det.

Det opplyses i referatet at de øvrige arealene som inngår i områdereguleringen må sannsynligvis detaljreguleres før tiltak kan realiseres.