Vesterålen teater har de siste årene hatt stort sukess med oppsetningene "Arsenikk og gamle kniplinger", "På ville veier", "Gjøkeredet" og sist "Kalenderpikene".

Nå gjør de seg klare til å gå i gang med neste produksjon, og inviterer til informasjonsmøte torsdag 8. september i gamle Sortland kino.

Trenger flere

– De to siste produksjonene har vært store og har krevd mange skuespillere. Først «Gjøkeredet», med mange menn, så «Kalenderpikene» med mange damer. Vi begynner nå å få en grunnstamme som ønsker å jobbe med teater. Vi snakker teaterinteresserte mennesker både på og bak scenen, forteller leder Liv-Harriet Kolve.

Men grunnstammen er liten, og Vesterålen teater trenger flere.

– Vi håper at teaterinteresserte folk tar turen til informasjonsmøtet – folk som vil være med å uttrykke seg gjennom teater, enten på eller bak scenen. Vi er tuftet på dugnad, og det viktigste er at folk ønsker å bidra, sier Kolve.

Svensk stykke

Teateret består i dag av en fast gjeng på 24 personer. De skulle gjerne vært fler.

– Jeg tror Vesterålen trenger et teater, og mitt ønske er at Vesterålen teater forsatt eksistere om 50 år. Jeg ønsker å utvikle det videre. Men siden det er basert på frivillig innsats, ser jeg at det tar noen år å bygge opp en kompetanse på alle de områdene som er, sier Kolve.

Stykket som nå skal settes opp heter Clandestino, og er skrevet av svenske Mia Törnqvist.

– Det handler om verdenssituasjonen i dag. Det er trolig ikke så mange som har hørt om det, sier Kolve.

Det skal besettes ni roller til stykket. Under informasjonsmøtet vil det bli delt ut manus, slik at de som kan tenke seg til å bidra på scenen kan forberede seg til audition 15. september.

– Vi skal ha skikkelig casting, slik de proffe har. Og ingen roller er besatt før castinga er over, sier Kolve og oppfordrer teaterinteresserte til å ta turen til neste torsdags oppstartsmøte.