Stand up-miljøet i Vesterålen er slett ikke stort – men voksende. Lørdag 1. oktober inviterer veteran Martin Meisterlin og de relativt ferske nykommerne Espen M. Pettersson og Vidar Eliassen til tekstkveld på Naustet i Sigerfjord.

Med seg har de komikerne Morten Andre Vollen og Tord-Rune Kvikstad fra Bodø.

– Det blir en intim kveld hvor alt kan skje, sier Meisterlin.

Nytt materiale

– Hva er en tekstkveld?

– Der tester vi ut nytt materiale på publikum. Det kan bli veldig bra, men det kan også bli veldig dårlig. Publikum må nok forvente seg både "highs and lows". Det er en kveld hvor vi må ta litt større sjanser enn vi vanligvis gjør, og hvor takhøyden for å dumme seg ut er noe større, sier Eliassen.

– For egen del blir det blant annet materiale fra dårlige datingopplevelser, noe jeg har hatt veldig mange av. Alt fra eksentriske kvinner som nektet å ta av seg boblejakken på en bar der gradestokken viste 40 varmegrader, via eksemplar som aldersmessig minst kunne vært min mor, til de som ikke tålte presset og sågar begynte å grine allerede på andre date. Med andre ord, smertefulle og bisarre situasjoner som bør være en god grobunn for komikk, understreker Eliassen.

Uttrykksbehov

– Hvorfor ønsker man å utsette seg selv for noe slik?

– Det er nok et behov for å uttrykke seg som ligger der, og så gir det et adrenalinkick å gå på scenen. Det handler også mye om å være kapabel til å kunne betrakte hverdagslige situasjoner fra et komisk og litt annerledes perspektiv. Men jo, det kan være tøft, særlig når man ikke får respons. Og så krevet det guts, sier Eliassen.

– Det er jo oppmerksomheta, innrømmer Meisterlin.

– Hvis det går bra, gir det en veldig god følelse. Noen liker å klatre på Reka for å kjenne at de lever, jeg liker å gjøre stand up. Også er den kontakten du får med publikum, veldig hyggelig, sier han.

De tre sier at dersom det er vesterålinger som går rundt med en mikrofon i magen, og har lyst til å prøve seg på scenen, må de bare ta kontakt.

For ordens skyld: Både Meisterlin, Eliassen og Pettersson jobber i VOL.