Både reguleringsplanen og utbyggingsavtalen ble vedtatt under møtet, men sakene forløp ikke uten debatt.

Christoffer Ellingsen og Rødt hadde utarbeidet et alternativt forslag som blant annet innebærer at kommunen ikke godkjenner forslag til reguleringsplan av Strandskogjordet. Dette ble nedstemt.

- Jeg mener forslaget ikke tilfører Sortland eller kommunen noe nytt, men vi Rødt er for å finne gode løsninger og tror at Biltema kunne vært et tilskudd. Vi ønsker at Strandskogjordet heller burde tilføres noe nytt, sier han.

Roar Wessel Olsen fra Høyre mente at saken er komplisert, men at selve reguleringsplanen ser grei ut. Han uttrykte særlig skeptisk til påstander fra næringsdrivende som har sagt kommunen ikke har forpliktelser overfor dem til å sikre ny adkomst.

-  Jeg synes gangen i saken har vært underlig, rar og tidvis grell. Jeg har sjeldent opplevd at kommunen har vært såpass vanskelig, og jeg er overrasket over den ovenfra- og nedholdningen som har blitt vist. I min verden er kommunen der for å serve oss som innbyggere og næringsaktører, sa Wessel Olsen.

Flertallet i kommunestyret stemte for å godkjenne detaljreguleringen for Strandskogjordet.

Et tilleggsforslag fra Høyre og Rødt ble også vedtatt:

Det skal søkes å finne mulige midlertidige løsninger for inn- og utkjøring fra Strandskog næringsområde i forbindelse med regulering og utbygging av Strandskogjordet. Sortland kommune tar kontakt med næringseiendommene, Statens vegvesen og evt. andre involverte.