For både opposisjon og posisjon er enige om ganske mye.

Se forslaget fra posisjonen

Se forslaget fra opposisjonen

- Hyggelig

De er blant annet enige om å frede ungdomstrinnet ved Holmstad skole. Mens posisjonen mener den fredes ut 2017, vil opposisjonen ha en freding av alle skoler frem til en rapport på skolestruktur blir klar.

Både opposisjon og og posisjon vil også få ned kostnadene på byggingen av ny brannsatsjon og vil utrede flerbrukshall.

- Vi er enige om ganske mye og det gir et godt grunnlag for å kunne enes om ting når vi skal behandle dette i kommunestyret, sa Christoffer Ellingsen.

Silvia Ovik (H) i opposisjonen mener det er positivt at posisjonen er positiv.

- Det er hyggelig at posisjonen liker vår politikk, sa hun.

Se posisjonens forslag til budsjett for 2017: Vil øke eiendomsskatten, utrede ny idrettshall og midlertidig frede Holmstad skole I torsdagens formannskap la posisjonen frem et forslag til budsjett for 2017. Ny idrettshall, økning i eiendomsskatten samt midlertidig fredning av Holmstad skole var blant forslagene. Diskusjon

Det ble jo litt diskusjon, og ikke minst forvirring.

Rådmannens forslag til vedtak gikk gjennom, med mulige endringsforslag.

Ap, Sp og SV stemte for gratis halleie til og med 16 år, noe Rødt og opposisjonen stemte imot. Endelig vedtak ble gratis leie til og med 12 år, noe hele posisjonen stemte for etter at forslaget om halleie til og med 16 år falt.

Opposisjonen i Sortland sitt budsjettforslag: Gratis halleie, freding av skolestruktur og skolesatsing Opposisjonen la frem eget forslag til budsjett i formannskapet. Vil diskutere

Senere i desember vil dette komme opp igjen i kommunestyret. Da vil forslaget fra Rådmann og posisjon bli lagt frem som et felles forslag.