Politiet i gamle Midtre Hålogaland politidistrikt har hatt nok å gjøre natt til søndag. Mye fyll og bråk har ført til utrykninger på flere av de store stedene.

På Sortland fikk politiet melding om en beruset mann som hadde sovnet av på ett av byens utesteder. Baren ville ha personen fjernet, og politiet ble sendt til stedet. Da politiet kom tok mannen taxi hjem med en kompis.

Politiet rykket også ut til Vestmarka på Sortland da de fikk melding om innbruddsforsøk i et bolighus. Da politiet kom til stedet viste det seg å være en mann som skulle inn til en nabo. Problemet var mannen ikke var hos naboen, men hadde banket på feil dør.

Dette har skjedd andre steder i distriktet:

Harstad: Politiet fikk flere meldinger om en beruset person til fots som brukte store deler av veien i sitt forsøk på å gå hjem. Politiet kjørte personen hjem.

Narvik: Politiet fikk inn klage på støyende fest i Narvik sentrum. Tre unge menn ble tilsnakket og fikk beskjed om å dempe støyen. Hvis støyen tok seg opp fikk de beskjed om at saken ville bli anmeldt.

Kjøpsvik: Politiet fikk melding om innbrudd i et bolighus på stedet. Det skal være snakk om to menn av utenlandsk opprinnelse, der de har knust en rute i huset og tatt seg inn. En person er geleidet ut av husets beboere, mens den andre inntrengeren nektet å forlate. Politiet ble sendt til stedet. Da var personene forlatt. Ifølge politiet er avhør og åstedsundersøkelser gjennomfør, og sak er opprettet.

Harstad: En ung mann urinerte inne i Krafthallen i Medkila. Bakgrunn skal være en krangel. Forholdet blir anmeldt og bøtelagt.

Leknes: Politiet fikk inn melding om slåssing utenfor ett av utestedene. Politiet dro til stedet, og en mann ble innbrakt til politistasjonen.

Harstad: Politiet traff på en ung og ruspåvirket mann i sentrum. Han erkjente bruk av narkotika og vil bli anmeldt for dette.

Harstad: En mannlig gjest ved et utested fikk tilsnakk av politiet for å ha fulgt etter og vært plagsom i oppførselen mot en kvinne. Han ble bedt om å forlate utestedet. Mannen etterkom pålegget og lovet å oppføre seg.

Harstad: Beruset og krakilsk mann ble innbrakt i arresten etter å ha slått til en dørvakt på et av byens utesteder. Mannen vil bli anmeldt.

Harstad: Politiet fikk melding om amper stemning mellom utenlandske soldater og norske personer utenfor et av byens utesteder. Patrulje ble sendt til stedet for å dempe gemyttene. Da forlot partene. Ingen skader er rapportert.