Poengmessig kunne ikke Sortland fått en bedre start på sesongen, med full uttelling og for øyeblikket topplassering på tabellen – riktignok med én kamp mer spilt enn de andre lagene.

Før lørdagens kamp var det bare Sortland, Skedsmo og Mjølner som sto med tre poeng i Norsk Tipping-ligaens avdeling seks.

– Det viktigste i dag er tre poeng. Bedre start på sesongen enn dette får du ikke, sier en fornøyd Sortland-trener Steve Edvardsen til VOL etter kampen.

Rotete kamp

Lørdagens kamp i Blåbyhallen bølget veldig mye frem og tilbake – og ingen av lagene klarte å etablere det store presset. Skjervøy spilte lange baller opp mot sine to høye spisser, noe som resulterte i at ballen tidvis var mer i lufta enn på bakken. Sortland vant til slutt 2-1 etter scoringer av Frank Poulsen og Karl Christian Bakkan Karlsen.

VOL fulgte kampen live. Les kampreferatet her.

– Det er en rotete kamp. For andre kamp på rad møter vi et lag som ligger og dunker og dunker, og bare slår langt. Det kler oss lite, og vi er ikke helt komfortabel med det. Jeg tør påstå at det i dag er ett lag som har lyst til å spille fotball, og ett lag som har lyst til å slå langt, sier Sortland-treneren.

– Det defensive i kampen mot Senja var jeg veldig fornøyd med, i dag blir vi litt for feige. Men tre poeng er tre poeng, sier Edvardsen.

Artig med nye lag

– Hvordan er det å møte nye lag som dere har lite kjennskap til fra før?

– Det er spennende, fordi du ikke vet hva du møter, og det er veldig mye artigere enn å møte de samme lagene som vi har spilt mot de siste 10 årene. Men det går med litt ekstra tid til å planlegge og finne ut hvordan de spiller, sier Edvardsen.

Førstkommende onsdag står Harstad for tur, i første ordinære runde i cupen.

– Det er ikke mange dagene til neste kamp, så nå handler det om å restituere og få litt overskudd – for så å gå inn med full pupp på onsdag, avslutter Edvardsen.

Spillerbørs:

3 poeng: Marius Jørgensen2 poeng: Toms Mezs1 poeng: Per Eirik Karlsen