Mandagens serieåpning for Sortland kunne knapt blitt bedre med seier over Senja på bortebane. Lørdag er det duket for sesongens første hjemmekamp, med Skjervøy som motstander.

Laget fra Troms endte i fjor på fjerdeplass i 3. divisjon avdeling 12, og beholdt dermed plassen med et nødskrik, to poeng foran Kirkenes, som rykket ned.

Trener Steve Edvardsen ser frem til lørdagens kamp, og mener det skal bli vanskelig å hamle opp med Sortland på hjemmebane også i år.

– Jeg har forventinger om at vi skal fortsette der vi slapp i fjor – hvor vi gikk gjennom hele sesongen ubeseiret på hjemmebane. Guttene vet hva som kreves for å få det til. Vi skal gjøre Sortland og Blåbyhallen til et fort hvor det skal bli svært vanskelig å hente poeng, sier Sortland-treneren til VOL.

Motivasjonen på topp

Fredag kveld møttes gutta til siste trening før hjemmekampen. Edvardsen sier motivasjonen og humøret i spillergruppa er upåklagelig.

– De er gira og har et fantastisk humør. Det lover bra for lørdagens kamp. Vi har mye å se fram til med første hjemmekamp lørdag, første runde i cupen neste onsdag og deretter kamp mot Lillestrøm 2. Etter mange måneder med hard trening er vi endelig i gang, sier treneren.

Laget legger bak seg en vinter med beinhard trening. At de nå skal spille tre kamper på 10 dager ser de derfor ikke mørkt på.

– Tette kamper gjør at vi ikke får trent så hardt, men restituert mer. Det kan være dette som gir oss litt ekstra energi og overskudd, og som gjør at vi kan heve oss enda et hakk, sier Edvardsen.

Skal stå på

Skjervøy er et lag de har lite kjennskap til fra før.

– Det blir en spennende kamp, fordi vi vet lite om hva vi møter. De spiller 4-4-2 og har to spisser som er over gjennomsnittet høy, så det ligger an til en og annen duell. Det var et skremmeskudd at de klarte å holde 0-0 mot favorittene i Fløya i serieåpnngen, men vi skal ut på banen for å styre kampen og stå på, og vi skal gi publikum mer å glede seg over enn tre poeng, sier Edvardsen.

Blir i Blåbyhallen

I fjor trakk Sortland fra innendørskamper i Blåbyhallen og ut på gressmatta i idrettsparken midtveis i sesongen. Denne sesongen blir trolig alle hjemmekampene spilt innendørs.

– Det var kanonartig med 500 tilskuere i kampen mot Lofoten. Vi håper det en oppslutning som fortsetter, sier Edvardsen og oppfordrer folk til å ta turen i Blåbyhallen i morgen.