– Det er ikke hundre prosent sikkert at jeg starter ennå, men jeg håper virkelig å kunne bidra. Jeg har ikke vært 100 prosent på et helt år og skal nok uansett klare å bidra på en bra måte, sier Jørgensen til VOL tirsdag kveld.

Slet med smerter

Jørgensen slet med smerter gjennom hele lørdagens kamp mot Harstad og ble byttet ut halvveis ut i andre omgang. Han har belastningsskaden «Jumpers knee» i høyre kne, og begynner nå også å bli plaget med det andre.

– Det bekymrer meg litt, og er noe jeg snart må begynne å ta på alvor. Behandlingen jeg har fått til nå har ikke hjulpet, sa Jørgensen til VOL etter kampen mot Harstad lørdag.

- Største kampen i Sortlands historie

Avgjørelsen om 27-åringen spiller eller ikke blir tatt i timene før avspark, i samråd med fysioterapeut og trener Steve Lind Edvardsen. Jørgensen gleder seg uansett til kampen og understreker at han det vil bety mye for ham å lede lagkameratene mot Bodø/Glimt, som for øyeblikket topper tabellen i OBOS-ligaen.

– Det er viktig fordi dette er den største kampen Sortland har spilt på flere år. Jeg kan ikke huske sist Sortland var i andre runde i cupen. Og når man i tillegg får besøk av et såpass bra lag som glimt, så føler jeg at jeg bare må spille. Det er en stor kamp for alle på Sortland og ikke minst for spillerne og støtteapparat rundt laget, utdyper han.

- Ikke veldig store

Jørgensen tror ikke det er umulig å slå glimt, men velger å se realistisk på det.

– Man må vel være så ærlig å si at Sortlands muligheter ikke er veldig store, men vi kommer til å gjøre alt vi kan for å prøve å skape en cupbombe i Blåbyhallen, sier han.

Glimttrener Åsmund Bjørkan har tidligere uttalt til VOL at Sortland ikke har mulighet til å vinne kampen. Selv er sortlandskapteinen usikker på om han og lagkameratene kan profitere på at gjestene ikke tar Sortland tilstrekkelig på alvor.

– Om de undervurderer oss er vanskelig å si, men det er jo lov å håpe, slår han fast.

- Marius er viktig for oss

Trener for Sortland, Steve Lind Edvardsen, regner i utgangspunktet med at Jørgensen stiller fra start. Samtidig er han forberedt på at han ikke gjør det.

– Vi har mange gode spillere som kan gjøre en god innsats, særlig blant de yngre spillerne våre. Men Marius er viktig for oss, også fordi han begynner å få en del erfaring nå, sier han.

Godt humør

Ellers forteller treneren at det er god stemning i troppen dagen før dagen.

– Vi hatt en trening i kveld der gutta har kost seg. Stemningen og humøret i troppen er veldig god. Vi har prata en del om morgendagen, om hva gutta skal være med på og hva de får oppleve. Alle gleder seg stort, sier Lind Edvardsen.