I desember vedtok formannskapet i Sortland å stoppe det planlagte byggearbeidet med utvidelse av Håløygtunet med seks plasser, for heller å vurdere nye tomter som alternativ til Håløygtunet.

Sprengt kapasitet for demensplasser

Har ikke gjort noe enda

Rådmannen har enda ikke fulgt opp vedtaket, der det kommer frem at det skal tas kontakt med aktuelle grunneiere for erverv av nødvendige eiendommer for å kunne bygge ny bygning for demensplasser. Totalt skal det etableres 52 nye demensplasser i en trinnvis utbygging.

– På grunn av manglende tilgjengelige menneskelige ressurser ved teknisk avdeling i kommunen, har ikke dette arbeidet kommet i gang enda, heter det i sakspapirene til torsdagens formannskapsmøte i Sortland.

Nå er det imidlertid tilsatt prosjektleder som tiltrer i løpet av sommeren. Da vil denne saken bli prioritert og arbeidet kommer til å bli utført så raskt som mulig.

– Det er allerede foretatt en vurdering av aktuelle tomter av ekstern konsulent. Denne vurderingen må gjennomgås av kommunen og det må vurderes om dette arbeidet er fullstendig.

Rådmannen ser imidlertid et behov for å iverksette midlertidige tiltak.

Rådmannen mener likevel at en eventuell innflytting i disse lokalene vil blokkere for en god start på prosessen, dersom «Håløygtuntomta» blir valgt for videre utbygging av demensplasser i Sortland, på grunn av riving av gammelfløya, samt oppstart av nybygg på denne tomta. Rådmannen anbefaler derfor at disse lokalene ikke tas i bruk på nåværende tidspunkt.