Selv er Helmersen SV-medlem, og han presiserer at LO i Vesterålen ikke har hatt noen diskusjon om «Giske-saken», men han synes det er trist at saken har blitt som den har blitt. Han mener at flere parti opp gjennom årene kunne blitt rammet av «Giske-saker».

-Men disse sakene har ikke kommet fram, har jeg en mistanke om.

Helmersen mener at det er et fornuftig trekk for Arbeiderpartiet at Giske trer til side.

-Gitt at Giske har gjort det han er beskyldt for, synes du at han har hatt en god grunn til å trekke seg?

-Jeg har ikke fordypet meg i situasjonen. Det som skjer i Arbeiderpartiet er langt fra min forestillingsverden, og jeg ser ikke bort ifra at et politisk spill kan være en del av det hele, sier Helmersen. Han minner også om at det i organisasjonslivet finnes formelle barrierer som ikke skal krysses for at man skal beholde integriteten intakt.

-Giske har et godt navn i LO?

-Det må være langt opp i systemet. Jeg har ingen formening om Giske. For meg er han en ganske fjern person.

Karianne Bråthen Foto: Silje Helene Nilsen

Ingen kommentar

Karianne Bråthen, Ap-ordfører i Øksnes, sier til VOL at hun synes avgangen er overraskende, men at det sikkert var vanskelig for Giske å gjøre noe annet. Hun synes det er vanskelig å kommentere saken med bakgrunn fra informasjon fra media, men sier at hun har tillitt til at partiledelsen håndterer saken på en god måte. Det samme sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll. Andværingen uttrykker tillitt til partiledelsen, og avstår for øvrig å kommentere saken.

Ordfører Tove Mette Bjørkmo i Sortland vil ikke kommentere saken overfor VOL.

Tomas Norvoll, fylkesrådsleder i Nordland.