Foto: Pressefoto

28. og 29. oktober tar Terje Isungset med seg noen helt spesielle instrumenter til Hurtigrutens hus på Stokmarknes og Kulturfabrikken på Sortland. Isofon, ishorn, isbukkehorn, istrommer, isperkusjon og isringler - i tillegg til Lena Nymarks vakre stemme, er noe av det publikum får oppleve.

Ismusikk er etterhvert blitt et kjent begrep, der opphavsmannen til ideen, Terje Isungset, turnerer verden rundt med sitt unike konsept. Bare i 2013 var Russland, Østerriket, USA, Canada, Japan og Norge på turnelista hans. Kina, Australia, India og de fleste europeiske land er på lista over tidligere iskonserter.

Nå tas isen inn i kulturhusene og varmen. Vinteren får nye rammer.

- Dette er en spesialproduksjon for kulturhusene i Norge. På scenen finner vi Lena Nymark og Terje Isungset i samspill med en isteknikker som bringer alle instrumenta til og fra scenen for at de ikke skal smelte i løpet av konserten. Tor Ditlevsen setter det hele i perspektiv når han tar publikum med inn i isens visuelle verden, forteller arrangørene i en pressemelding.

- Når da lyddesigner Rune Røsten bruker surround lyd i konserten blir publikum omsluttet av isens verden – og det uten å fryse! Konserten spilles nemlig i normal innetemperatur. Vi kjenner ikke til noen andre i verden som jobber med ismusikk på denne måten, så dette er en unik mulighet for publikum, lover arrangørene.