Som grunnlag for målingen brukte VG nettsiden eiendomsmeglerguiden.no, en database hvor det er samlet tilbakemeldinger fra kunder om samtlige av Norges eiendomsmeglere, over 3000 stykker. Meglerne er rangert etter hvor mange positive tilbakemeldinger de har fått.

– Man lever lengst av fornøyde kunder, sier Kenneth Willassen, som til daglig jobber for Aktiv Eiendomsmegling.

Jobbet seg opp

Siden han begynte som megler for åtte år siden har han jobbet seg opp til å bli medeier i kontoret, og har nå salgsrekord på flere boligtyper i området.

– Hva er det meste du noen gang har solgt over takst?

– For en stund tilbake gikk en leilighet for 760.000 kroner over takst. Det var et veldig bra salg.

– Betyr mye

Ifølge Willassen betyr prisen mye, både personlig og karrieremessig.

– Personlig viser dette at jobben jeg gjør for kundene mine er bra og at det blir satt pris på. Denne bransjen har til tider blitt uglesett, og det har tidligere vært litt cowboy-virksomhet, dessverre. Troverdighet og tillit ovenfor kunden er det man streber etter. Det er veldig greit å ha dette som bevis, at tidligere kunder sier at jeg er en megler man kan stole på.

– I tillegg gjør listen det kanskje tryggere for dem som skal velge mellom et hav av meglere.

Nordlandsk fordel

Megleren forteller at nøkkelen til suksessen i stor grad ligger i å være aktiv i hele salgsprosessen.

– Jeg gir meg ikke før jeg har oppnådd det jeg har lovet. Jeg er med på alt i hele prosessen fra start til slutt, og sørger alltid for å gi kunden best mulig resultat. Det er tross alt store verdier som skal megles videre.

– Noe annet som og er litt morsomt, og som jeg har fått høre flere ganger, er at folk opplever meg som mer troverdig fordi jeg er nordlending. Men i bunn og grunn tror jeg det handler om å ta seg god tid. Og så er jeg veldig hyggelig, jeg tror det også betyr litt.