- En veldig god følelse har jeg ikke, men vi får se hvordan det går! sa Anniken da hun møtte VOL i pausen under fredagens Idol-sending.

- Jeg plagdes nok litt i starten, men jeg tenkte for meg selv «drit i det og gi gjernet»! sa en likevel blid Anniken.

Likevel holdt det helt inn for jenta fra Hognfjorden. Thomas Pettersen røk ut etter å ha framført Bob Dylans "All Along the Watchtower".

VOL kommer tilbake med Annikens reaksjoner etter dagens idolrunde.

Blandet fra dommerne

Alt gikk bra da hun varmet opp, men ifølge henne selv skar det seg litt da hun gikk på scena. Dommerne hadde blandede tilbakemeldinger etter Annikens opptreden.

- Du er litt usikker, men det er nok på grunn av låtvalget. Det er en vanskelig låt, helhetsinntrykket er veldig bra, sa Tone Damli Aaberge.

Kurt Nilsen var imponert over låtvalget til Anniken.

- Kult at du velger en sånn låt, det er litt ujevnt, men det er litt stor spenn i låten, og du skal ha creds for at du valgte den! sa den aller første Idol-vinneren til Anniken.

Ikke på grunn av låtvalget

Anniken tror selv ikke låtvalget er grunnen til at følelsen er litt dårligere enn tidligere.

- Nei, det er nok mye fordi jeg var blandt bunn tre forrige uke, det er mange flinke her, sa hun.

- Jeg er kanskje ikke den typiske Idol-deltakeren, og havner litt utenfor. Men jeg er veldig fornøyd med å være med så lenge! sa hun, og gikk ut for å skrive autografer til en gjeng ivrige jenter.

Under kan du lese intervjuet VOL gjorde med Anniken i forkant av sendingen:

VOL møter en nysminka Anniken før hun skal inn til lydprøver. Sminkører, kamerafolk, Idol-deltakere og andre småløper rundt i gangene.

Anniken syns nesten det har vært litt tungt å skulle bevege seg bort fra sjangeren hun føler seg mest hjemme i, men gleder seg også. Denne kvelden har hun nemlig blitt utfordra til å prøve seg på en annen sjanger enn den rocken hun har holdt seg til før. Akkurat hva slags låt det blir kan hun ikke røpe før kveldens sending, men hun holder seg fortsatt rockete.

- Det blir moderne rock, det kan jeg røpe.

Bra med utfordring

Fortsatt litt i komfortsonen, men en helt annen type rock enn det Anniken er vant til, og derfor ei utfordring, syns hun selv. Oppgaven i dag er å møte bandet, og derfor ville hun samkjøre den med utfordringa om å bevege seg ut av komfortsonen.

- Jeg må bare overbevise meg selv, om at det å gå ut fra komfortsonen min fører til noe positivt! Jeg får vist meg fra flere sider, og utfordrer meg selv.

Annerledes uke

Uka til nå har vært litt annerledes enn de tidligere Idol-ukene. Både fordi Anniken og de andre deltakerne har hatt med seg filmcrew på lydprøvene, men også fordi de har øvd på julesanger. I går hadde de førjulskonsert på Paulus' sykehjem i Oslo.

- Det var vikelig koselig og artig! Veldig gøy å kunne gi noe tilbake, og det virka som at de eldre koste seg, sier hun.

Livet i Idol-sirkuset syns Anniken er gøy, men syns hun lever litt i ei boble.

- Det blir ei lita Idol-boble man lever i, der man også må være forberedt på at den sprekker, og at man havner tilbake i dagliglivet. Men samtidig er det viktig å holde troa på seg selv, og at det skal gå bra!

Takker for overveldende støtte

Støtten fra sambygdinger i Hognfjorden i Sortland, og resten av vesterålingene, syns Anniken er overveldende.

- Det er den støtten som driver meg! Alle de positive tilbakemeldingene gjør at jeg klarer å holde troa på meg selv, sier hun, og håper hele Vesterålen vil backe henne opp og stemme masse, også i kveld.

- Det er takket være dere at jeg står her i dag, tusen, tusen takk! sier Anniken hele til Vesterålen, før hun må løpe videre til lydprøvene.