Ifølge Fox News er det hørt skudd på området, i nærheten av skolens bibliotek. Minst tre skal være innlagt på sykehus med skuddskader, skriver ABC. Det er foreløpig uklart om de skadede er studenter eller ansatte.

CNN melder nå at gjerningsmannen skal være skutt av politiet. Tre personer er innlagt på sykehus etter skoleskytingen, og én skal være kritisk skadd.

Cecilie Woie (19) fra Alsvåg studerer kriminologi ved Florida State Universitet, nå holder hun og de hun bor i kollektiv sammen med seg hjemme etter oppfordring fra universitetet.

– Vi fikk en mail og melding på mobil med beskjed om holde oss unna vindu og dører, forteller Woie til VG.

- Søk tilflukt

Det var rundt midnatt amerikansk tid at studenter ved Florida State University ble bedt om å søke tilflukt etter at politiet rykket ut til universitetet etter meldinger om en bevæpnet person.

Woie bor en to minutters kjøretur fra campus, og var trygt hjemme i leilighetens da meldingen fra universitetet tikket inn på mobilen. Tankene hennes går til studievennene som bor på campus.

Nå følger hun og de hun bor sammen med på Facebook-oppdateringene til vennene som befinner seg på området.

De får også jevnlig informasjon fra universitetet på både melding og mail.

– Det er veldig skummelt. Det er skummelt at det er så usikkert og at jeg ikke vet om noen jeg kjenner er rammet.

På dagtid tilbringer hun mye tid i området hvor det nå skal ha blitt løsnet skudd.

– Vi har time i det bygget mandag, onsdag og fredag, ellers tilbringer vi nesten all tiden vår på biblioteket, forteller hun.

Ventet

Student Tony Haywood sier til kanalen at han var i andre etasje på biblioteket da han hørte flere skudd. Minutter senere kom folk løpende opp i andre etasje og ba folk gjemme seg.

– Politiet koblet seg på lydanlegget og sa at det var en bevæpnet mann i lobbyen, og jeg tror de sa at to var skutt, sier han.

Haywood og hans medstudenter ble sittende i én time mens politiet gjennomsøkte biblioteket.