- Vi fikk akkurat beskjed om at vi fikk gull på varmmaten i går, skriver sigerfjording Halvar Ellingsen på en sms til Vol tirsdag formiddag.

I helga tok laget også gull i kaldmat, noe de var svært glade for.

Varmmat viktigst

- Vi er veldig fornøyd, veldig sliten og veldig tom! Nå er vi ferdig, og venter bare på det endelige resultatet, sier Halvar til Vol på telefon.

Han er i Luxembourg sammen med resten av kokkelandslaget, der de deltar på verdensmesterskapet i kokkekunst. Mandag kokkelrerte de i tolv timer, i korte trekk med kveite til forrett, andebryst til hovedrett og utvalgte frukter til dessert.

Varmmat er den viktigste konkurransen i VM. Sverige og Singapore er de største konkurrentene, og begge disse lagene skal gjennomføre varmmatkonkurransen tirsdag.

Spiser Sveriges mat

Singapore er regjerende verdensmester, men Halvar ser på Sverige som den største konkurrenten. Tirsdag kveld skal det norske laget spise maten Sveriges landslag har laget.

- Det blir vel ikke så mye smaking, mest analysering, sier Halvar, som er sikker på at Sverige kommer til å levere gode resultater i år som vanlig.

Spent pappa

Far til Ellingsen, Christoffer Ellingsen, skrev på en sms at det var et slitent kokkelandslag som la vekk kokkehattene mandag kveld.

- Nå har vi akkurat spist maten og de som har vært med landslaget det siste året sier at dette var toppen av det de har gjort. Laget er dødslitne. Resultatet kommer først i  morgen, og samlet resultat torsdag. Det ser ut til at de nok en gang kniver med svenskene, skrev han til VOL.

Christoffer Ellingsen var med på å spise maten til det norske laget mandag kveld, og sier det er det beste de noen gang har gjort. Det fikk de høre fra flere hold.

- Ja, jeg vet ikke hvordan de får det til, det er tynne skall og pynt og det ser veldig flott ut, sier en stolt pappa.

Mange vurderinger

Han forteller at lagene ikke bare blir vurdert på matens smak og utseende, men også blant annet på samarbeid i gruppa mens de kokkelerer, samt renhold og lite avfall, for eksempel.

- Det var veldig god stemning. Laget smilte tulla med hverandre og smilte. Og det er jo så rent rundt dem at man nesten ikke kan se at de har laget mat der! sier han til Vol.

Torsdag får lagene vite det samlede resultatet, når vinnerne av verdensmesterskapet offentliggjøres.