Administrerende direktør i Vesteraalens AS, Geir Wilhelm Wold, vil fortsatt ikke lette på sløret for nye fabrikkplaner, kun uker før selskapets festerett til tomta bortfaller.

Fikk forlengelse

Tomta på 7.400 kvadratmeter, ved Sortland havn, ble tilrettelagt av Vesteraalens for ny fabrikk for flere år siden. Prosjektet har siden den gang blitt utsatt en rekke ganger. Den forrige fristen for byggestart var satt til 31. desember i 2012.

I juni 2013 vedtok kommunestyret å be om forlengelse av opsjonen til utgangen av 2014, og tidlig i januar i år ble avtalen om forlengelse ut året signert av havnestyret.

Uklart om planer

SortlandsAvisa har gjentatte ganger siden i juli i år forsøkt å få til et intervju med administrerende direktør i Vesteraalens om de nye fabrikkplanene, senest mandag denne uka. Hver gang har Wold bedt journalisten ringe tilbake senere, da det gjenstår å få på plass noen avtaler. Det er derfor fortsatt ikke kjent hva som vil skje på tomta.

Leder i havnestyret, Willy Bowitz, har ikke fått noen tilbakemeldinger fra Vesteraalens AS om byggestart for ny fabrikk.

– Vi har ikke hørt noe om planene, eller om det blir å skje noe, sier Bowitz.

Havna trenger plass

Havnestyret venter nå på at det første spadetaket skal tas. Hvis byggingen ikke starter før utgangen av 2014, vil saken måtte behandles på nytt i havnestyret.

– Sist gang var styret av den oppfatning at tomta burde tilbake til havnevesenet. Det er en kjent sak at vi har arealknapphet i havneområdet vårt, sier Bowitz.

– Hva som skjer om det ikke blir byggestart, skal jeg ikke spå eller si så mye om. Sett fra havna sin side er situasjonen akkurat den samme som den var for ett år siden.

På spørsmål om det blir byggestart før nyttår, svarer Geir Wilhelm Wold at han ikke ønsker å kommentere saken.