Vol er på plass på Chateau Neuf i Oslo, for å følge Anniken Høve i den tredje siste finalerunden av sangkonkurransen Idol på TV2. Før andre låt for kvelden var hun veldig spent på hvordan det ville gå. Anniken skal gjøre noe rykende ferskt og nytt, avslørte dommerpanelet i starten av sendinga.

- Hvis jeg har vært utenfor komfortsonen før, så er jeg det i hvert fall nå! sa Anniken i introvideoen før låt nummer to.

Overrasket dommerne

- Jeg er usikker på om jeg har tatt meg "vatten over hau", men hva gjør det, nå skal vi ha det gøy, sa Anniken.

Og gøy hadde hun det, da hun sang «Bang Bang» av Jessie J, Ariana Grande og Nicki Minaj til stor applaus og trampklapp fra Idol-publikum etter opptredenen.

Dommerne var ikke lite imponerte, de heller.

- Fuck Janice Joplin, dette er er greia di! sa dansken.

Kan bli mer av dette

Det er forskjell på en opptreden og et show. Dette her, altså. Du eide hver eneste centimeter av den scenen! Jeg fikk frysninger! sa Gunnar Greve.

- Har du lyst til å utfordre deg selv, og synge flere låter av denne typen framover? spurte programleder Stian Blipp.

- Ja, det tror jeg! svarte Hognfjord-jenta med et stort smil.

Mammas valg ble topp

Den første låten deltakerne skulle synge var Anniken først ut.

- Du gjør det spennende. Du starter helt rolig, men tar den opp mot slutten. Dette er en topp levering. Sa Espen "Dansken" Selvig til Annikens prestasjon.

- En liten applaus til mor, sa Kurt Nilsen. Denne låten passer deg veldig fint, den litt gammeldagse stemningen. Men kanskje du skulle hatt ti prosent mer råskapen til Janis Joplin, sa Kurt Nilsen.

Ikke prinsesse

Foreldrene fikk også komme opp på scenen da Anniken hadde sunget første låt i konkurransen. De fikk blant annet spørsmål om Anniken som lita jente.

- Det var nok ikke akkurat noe prinsessekjole hun gikk i, avslørte pappa om Anniken i barndommen,

Sendinga begynte med at foreldrene til deltakerne kom opp på scenen. Anniken skal synge to sanger denne kvelden, blant annet mamma og pappas favoritt-låt «Me and Bobby McGee» av Janis Joplin.

- De første gangene hun sang på TV var jeg veldig nervøs, nå er det som om jeg skrur på Dagsrevyen, sa en flirfull mamma i intro-videoen.