– Vi visste at om vi spilte bra så ville vi ta dem ganske kraftig, og det skjedde. Da Blindheim fikk f13 poeng i andre sett var over 50 prosent av de poengene forårsaket av våres survefeil. Vi spilte egentlig en bra kamp og gjorde jobben, sier Jørgen Knudsen, trener til Sortland VBK.

Sortland vant settene 8-25, 13-25 og 12-25.

God høstsesong

Nå kan Sortland ta juleferie i tabelltoppen.

– Vi har kommet oss godt fram og det skal si oss veldig fornøyd med. Vi har gjort en god høstsesong. Men det er farlig å bli for fornøyd med det man presterer, selvfølgelig kan vi bli enda bedre. Derfor er treningsarbeidet viktig, sier Knudsen.

Utsatt kamp

I utgangspunktet skal Sortland VBK spille sin neste kamp mot Koll den 10. januar, men ifølge Knudsen vil den kampen trolig bli flyttet fordi Susann Jægtnes Bech og Maja Lind Sande er tatt ut til VM-kvalik for U20.

– Den første kampen etter jul blir derfor trolig under skole-NM for noen av jentene, ellers blir det ikke kamp før enn i begynnelsen av februar. Men juleferien blir ikke lang av den grunn, det betyr bare at vi har bedre tid til å forberede oss til neste kamp, sier Knudsen.