- Det er en stor ære å få lov å stille ut min kunst med slike kunstnere. Jeg gleder meg stort, sier Brokstad.

32-åringen søkte for ett år siden om å få være en av over 50 utstillere til det som er den 24. utstillingen i rekken i Nittedal.

- Jeg fikk et tips fra Rino Larsen, som er en kjent kunstner som har stilt ut flere ganger ved utstillingen. Han sa jeg måtte søke og like før jul fikk jeg den gledelige beskjeden, forteller hun.

Det å få til utstillingen har dog ikke vært enkelt. For fem uker siden kom en liten gutt til verden. Graviditet, fødsel og kunst har ikke vært en lett kombo.

- Jeg har hatt god hjelp for å få dette til. Når jeg gikk gravid maktet jeg ikke å male noe for jeg var så dårlig. Og nå kan jeg ikke være tilstede under åpningen i dag. Men sånn er det. Uansett for meg er det utrolig å få lov å være med i dette selskapet, sier hun.

32-åringen stiller ut 4 bilder hun har stilt ut før og to nye verker i Nittedal.

Foreldrene til Brokstad er fra Nittedal og hun er selv født i byen. Hun har bodd store deler av livet på Sortland, men å stille ut i Nittedal med båndene dit var på mange måter naturlig for henne.

Vesterålsnatur

Brokstad driver med såkalt Giclée-trykk. Kort fortalt er dette akvareller som er digitalisert og produsert opp i et begrenset antall trykk. Inspirasjonen for motivene henter hun fra hjemtraktene i nord.

- Vesterålen står veldig sterkt i bildene mine med nordnorsk natur og det fantastiske lyset. Jeg elsker hvordan naturen og været rundt oss påvirker oss, og på et vis kommuniserer med oss. Kystværet kjennetegnes av raske omskiftninger, vakre lysbrytninger, og en stadig spenning mellom havet og himmelen. På dager med tungt og upålitelig vær, hvor himmelen og havet, mørkt og tungt, bryter med lyset i en pågående styrkekamp, er dager hvor jeg virkelig inspireres til å male. Brytningene som oppstår er usigelig vakre. De som bor i nord lærer seg å lese været på havet.

Veien videre

Brokstad sier hun håper å få solgt noen av bildene sine, men det er anerkjennelsen som betyr mest. I tiden fremover håper hun igjen å kunne få tid til å male mer.

- Jeg har mammaperm. Og da kanskje, kanskje ikke, får jeg mer tid til å male? Vi får se. Det er i alle fall håpet mitt, forteller hun.

Fra hun bestemte seg for å utøve visuell kunst for alvor i 2011 har hun allerede rukket å høste anerkjennelse for sitt arbeid. I 2012 deltok hun på sin første utstilling på kunstfestivalen Galleria i Møsjøen, hvor hun solgte langt over forventet. I 2013 ble tre av hennes bilder plukket ut av en jury ved et galleri i Los Angeles til onlineutstillingen Nature Speaks.

Litt senere mottok hun nyheten om at alle tre bildene også var plukket ut til live-utstillingen Silent Communication i galleriets lokaler i Los Angeles. Utstillingen skulle vise de beste bildene fra en rekke onlineutstillinger.