Torseth, som opprinnelig kommer fra Vestmarka i Sortland, har det travelt om dagen. Som ordførerkandidat og leder i Vefsn SV, er han godt i gang med valkampen foran høstens kommune- og fylkestingsvalg. Mandag var han i Sortland i forbindelse med den forestående valgkampen.

Debatten om at Kystvakten kan bli flyttet til Bergen, har han sterke meninger om.

– Det er helt av skaftet å flytte den. Kystvakten hevder suverenitet og er jo selve førstelinjen som holder oppsyn med kysten. Å flytte den vil blant annet bety dårligere oppsyn fiskeflåten. Dette forslaget er nok et slag i ansiktet på Nord-Norge, slår Christian Thorset fast.

Mot privatisering

Torseth har mange kjepphester i politikken. En av dem er kampen mot privatisering av velferdstilbudene, som han mener dagens regjering er i ferd med å rasere.

– Det er ingen regjering som har gjort så mye for å bygge ned samfunnet. De må åpne øynene og se at når privatiseringen og sentraliseringen de er i gang med er ferdig, er det ingenting igjen av det offentlige velferdstilbudet. Å privatisere og redusere offentlig sektor, fører til at samfunnet får færre ben å stå på, noe det store flertallet taper på,sier han.

Skal tjene innbyggerne

Ifølge Torseth er det uklokt å gi milliarder i skattelette til personer som allerede har nok penger.

– De trenger ikke pengene. Men hva med de 127.000 uføre som får enda mindre å leve for? Og til fattigere man er, til mer stress og sykdom opplever man, sien han.

– Politikere skal være tjenerer for innbyggerne, og hjelpe de som ikke kan hjelpe seg selv. Gjør de ikke det, svikter de mandatet de har fått. I dag er det for mange skrivebordrealister som skal definere og måle alt mulig, i stedet for å overlate jobben til fagfolk, fortsetter Torseth.

–Må ta vare på historien

Selv om Torseth har mer enn nok på tapetet i Vefsn, følger han godt med på det politiske landskapet i Sortland. Enkelte saker har stimulert engasjementet hans i stor grad.

– Jeg hadde veldig sansen for gammelby-prosjektet til Sverre Bjørstad Graff, fordi det var moderne tenkning rundt en bypolitikk som i for stor grad handler om nye og billige bygg. Etter min mening ville en realisering av det prosjektet bidratt til å få tilbake selve  hjertet, eller indrefileten om du vil, i sentrum av Sortland. Det er viktig at vi tar vare på historien og byggeskikken, understreker han.