Det første bandet som er klart for den nyetablerte musikkfestivalen, Fæsterålen, er sluppet. Det blir ingen ringere enn boybandet "The Main Level", fra Bergen.

– Dette er et up and coming band som har fått veldig mye skryt, og som har høye visningstall på Youtube-videoene sine. De har allerede fått mange fans i utlandet og skal også opptre på VG-lista showet i Oslo i juni, forteller Stein Inge Pedersen i Deadline Media, som er festivalarrangør.

– "The Main Level" skal spille gratiskonsert på ettermiddagen, før 18-grensen inntrer på festivalen, understreker Pedersen, og føyer til at det er sponsorene Sparebanken Nord-Norge og Coop Nordland som gjør det mulig å arrangere gratiskonserten.

Hysteri

Størstedelen av fanskaren til "The Main Level" er jenter i alderen 8-16 år, men det er ikke ensbetydende med at musikken utelukkende appellerer til den aldersgruppen.

– Bandet spiller god og straight popmusikk for hele familien. Dette kommer til å bli populært, sier Pedersen.

Så populær tror han det blir, at det er store muligheter for hysteri og kaos.

– Det er bare å se på Youtube-videoer med bandet der de spiller konserter. Jentene hyler og skriker og er i ekstase. Med det utgangspunktet vil vi derfor være ekstra opptatt av sikkerhet under konserten. Jeg har allerede vært i kontakt med Norges fremste eksperter på området. I tillegg tar vi sikte på å få til et godt samarbeid med det lokale politiet, opplyser Pedersen.

Bombardert med epost

Bakgrunnen for at nettopp "The Main Level" ble booka, var at Pedersen nærmest ble bombardert med eposter fra flere jenter som la inn et godt ord for boybandet.

– Jeg ble nysgjerrig på hva denne interessen bunnet i og begynte å undersøke nærmere. Etter hvert som jeg hadde sjekket ut bandet, fikk jeg en god følelse av at dette var et bra og lovende band, og bestemte meg derfor for å booke dem,  forklarer Pedersen.

Nå gleder han seg til seg til konserten og håper og tror på godt og bredt oppmøte, både fra Vesterålen og andre steder i nord.

– Det er artig å gjøre noe for ungdom, og ekstra artig er det når vi får det til, slår Stein Inge Pedersen fast.

Coverlåter

"The Main Level" består av trioen Alexander Instøy, Sander Helmers-Olsen og Laurent Kelmendi.

– Vi er tre bestekompiser som har en felles drøm. Vi ønsker å leve av musikken. dette er det vi elsker å gjøre, sa Kelmendi et intervju med NRK Hordaland i fjor høst.

Bandet ble stiftet i 2013. I starten fremførte de mest coverlåter fra kjente artister som Justin Bieber, Demi Lovato og Maroon 5 via You Tube, før de lanserte sin første single, "Black Out", i fjor sommer. Konserten med "The Main Level" i Sortland, finner sted fredag 21. august.