De som deltar på møtet er biskop Tor B. Jørgensen, biskop Olav Øygard, leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekke, journalist Dag Erlandsen og styremedlem i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten og Vesterålen Wenche Cumming.

Møteleder er Egil Hitland.

– Lokale politikere blir invitert til dette møtet på Kvitbrygga på Sortland. Konferansen er åpen for alle, forteller Øyvind Ingvaldsen i en pressemelding.

Bakgrunnen for møtet er aksjonen Klimapilegrim 2015 som er en nasjonal, tverrkirkelig mobilisering for klimarettferdighet.

– Klimaendringene truer skaperverket og rammer de fattige i verden hardest. Det er urettferdig. Derfor vil vi, gjennom pilegrimsvandringer over hele landet, invitere til refleksjon over vår relasjon til skaperverket, til Gud og til hverandre. Samtidig vil vi mobilisere til vern av skaperverket, ved å samle inn underskrifter med opprop til beslutningstakere i Norge og globalt at vi trenger en rettferdig internasjonal klimaavtale i Paris for å bremse klimaendringene, heter det i pressmeldingen.

– Gjennom Klimapilegrim 2015 vil vi fortelle beslutningstakere i Norge ogglobalt at vi trenger en rettferdig internasjonal klimaavtale for åstanse klimaendringene, sier Ingrid Lie Brun i en pressemelding.

Fredag blir det klimapilgrimtur fra Nyksund til Langenes, med noen stopp underveis for å markere saken.