- Dette er en suksess. Interessen for utstillingen har vært veldig stor med mange besøkende som tar seg tid å se. Det er også representert med salg. De fleste av de innrammed verkene og kereamikk er solgt. Det fins uinnrammede verker igjen, så det er fortsatt mulighet for å sikre seg kongelig kunst på veggene, sier gallerieier Kåre-Bjørn Kongsnes.

Det betyr at 49 innrammede og 38 keramiske verker alle er borte

Ifølge NRK Nordland, som var ute med saken om at kunsten ble revet bort først, varierer prisene på verkene i Galleri Jennestad fra 650 kroner opp til 125.000 kroner. Inntekten av salget går til dronningens eget kunst-fond. Pengene herfra deles ut i et eget stipend som gis til unge grafiske kunstnere en gang i året.

Les også: Rørt dronning Sonja åpnet egen utstilling

                - Vesterålen er fantastisk

Møysalen en vinner

- Hvilket verk har vært det mest populære?

- Uten tvil Møysal-kunstverket og trykkene "Mot Hamarøy" og "Midnatt", sier Kongsnes.

Galleristen har vært omtrent kontiunerlig i galleriet i tida som er gått etter åpningen. Der har han møtt overveldende respns fra besøkende.

- Det har vært en formidabel positiv respons. Folk blir også værende mye lenger enn de har gjort de 13 foregående årene med utstillinger. De trives tydeligvis veldig godt med dronningens selskap. Jeg har aldri opplevd at folk bruker så lang tid der som nå. Det tror jeg er kunsten og at galleriet har blitt pusset opp sin fortjeneste.

Hordan var det å oppleve den oppslutningnen rundt åpningen?

- Tidligere års åpninger har vært nettopp det. Ei åpning av ei kunstutstilling. Det som skjedde forrige tirsdag var så mye mer. Det var en folkefest med masse folk, ikke bare i galleriet, men på hele anlegget. Folk tok dronningen imot med klappsalver fra hun satte foten i land. Så det var ikke bare en populær kunstner som kom, men ei populær dronning, sier han.

- Kunst og kultur

Kongsnes vil også benytte anledningen til å takke alle som deltok og som har vært med på å gjøre folkefesten mulig.

- Det viser at vi har et fantastisk samhold i bygda. Etter åpningen ordnet dugnadsgjengen med rømmegrøt og bål. Dermed fikk vi en flott sammenblanding av kunst og kultur. Kunst og kultur hand i hand, der har du overskrifta di, sier Kongsnes og humrer.